ODRŽAN 12. MEMORIJAL „HRŽENJAK-JOVAN-TENKO“ I OBILJEŽENA 32. OBLJETNICA IV. BOJNE 1. A BRIGADE TIGROVI-GAVRAN

  • Published in NOVOSTI

Predstavnici Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“  dana 10. lipnja 2023. godine sudjelovali su na 12. memorijalu „Hrženjak - Jovan - Tenko“ u Družbincu te obilježavanju 32. obljetnice IV. bojne 1. A brigade Tigrovi-Gavran u gradu Prelogu.

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Klub Petrijanec povodom obilježavanja Dana Općine Petrijanec u Novoj Vesi Petrijanečkoj organizirao je 12. memorijal „Hrženjak - Jovan - Tenko“ u spomen na poginule hrvatske branitelje s područja Općine Petrijanec. Prije početka memorijala, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata odali su počast poginulim hrvatskim braniteljima zapalivši svijeće kod spomenika hrvatskim braniteljima u Novoj Vesi Petrijanečkoj. Na memorijalu ekipe su se natjecale u tri discipline: streljaštvo, viseća kuglana i elektronski pikado, a po završetku memorijala, svim predstavnicima udruga uručene su zahvalnice, a pobjedničkim ekipama dodijeljeni su pehari za prva tri mjesta u svim disciplinama.

U sklopu obilježavanja 32. obljetnice osnutka IV. bojne 1.A brigade Tigrovi-Gavran u gradu Prelogu, bivši pripadnici IV. bojne 1.A brigade Tigrovi-Gavran i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata zapalili su svijeće kod spomenika poginulim braniteljima u  Domovinskom ratu te su kod spomen biste odali počast prvom hrvatskom predsjedniku i vrhovnom zapovjedniku Oružanih snaga Republike Hrvatske dr. Franji Tuđmanu. Nakon odavanja počasti, održana je sveta misa za sve poginule i preminule pripadnike IV. bojne GAVRAN u Župnoj crkvi sv. Jakoba u Prelogu.

Ovim putem zahvaljujemo se UDVDR Klubu Petrijanec i Podružnici Međimurske županije Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade „Tigrovi“ na pozivu i srdačnom gostoprimstvu.

  • A

    A

  • B

    B

  • B1

    B1

  • B2

    B2

  • C

    C

  • C1

    C1

  • C2

    C2

  • C3

    C3

  • C4

    C4

    PODACI O UDRUZI

    Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

    Harambašićeva 34 42000 Varaždin

    Predsjednik : 095 906 4824

    Tajnik: 095 230 0652

    administrativni tajnik 095 230 0650

    e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

    radno vrijeme pon - pet 08 - 15 sati

     

    UVJETI KORIŠTENJA

    Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.