ODRŽAN 12. MEMORIJAL 7. GARDIJSKE BRIGADE „PUMA“ U ORIJENTACIJI

12. Memorijal 7. gardijske brigade „PUMA“ u orijentaciji ove godine održan je 04., 10. i 11. lipnja u Varaždinu i na Varaždin Bregu. Organizatori, Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ i Orijentacijski klub „Međimurje“ natjecanje su organizirali u suradnji s, Gradom Varaždinom, Općinom Gornji Kneginec, te Specijalnom bolnicom za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice – Minerva, a Ministarstvo branitelja je sufinanciralo sami projekt natjecanja.

Na samom Memorijalu održane su 3 klasične orijentacijske trke i natjecanje u preciznoj orijentaciji. Održane utrke bodovale su se za Kupove Hrvatske, Prvenstvo Hrvatske u TEMPO orijentaciji i zajedničku Hrvatsko-Slovensko- Italijansku ligu u preciznoj orijentaciji.

Natjecanja su pohodili timovi iz Mađarske, Austrije, Slovenije, Italije i Hrvatske a na svim utrkama ukupno je bilo preko 560 startova, a sudjelovali su i školarci nekih varaždinskih osnovnih škola u kojima su aktivne sekcije orijentacijskog sporta.

Svi rezultati mogu se pogledati na stranicama natjecanja:

Natjecanja u preciznoj orijentaciji i orijentacijskom trčanju u Varaždinu bodovala su se i za natjecanje za najsvestranijeg orijentacistu – ORIENTEERING TRIANGLE.

Pobjedu je odnijela Marina Kopljar iz OK Ivan Merz.

Sva natjecanja bodovala su se i za klubskog pobjednika koji je osvojio prijelazni pokal memorijala. Ove godine osvojio ga je OK Vihor iz Zagreba.

Provedba ovog natjecanja zahtijevala je ogroman organizacijski napor članova udruge te članova OK Međimurje kojima se od srca zahvaljujemo.

Zahvaljujemo na potpori i suradnji Ministarstvu hrvatskih branitelja, Općini Gornji Kneginec, Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice i DVD Varaždinbreg.