Poziv na hodočašće Marijanski zavjet za Domovinu

Marijanski zavjet za Domovinu je zadnje dvije godine pješice prošao cijelom Hrvatskom te dijelom Bosne i Hercegovine, pa sve do Dubrovnika. Ovogodišnja hodočasnička krenula je iz Osijeka 11. lipnja, te nakon više od 1700 km i 75 dana hoda, završava u Dubrovniku 24. kolovoza 2017. godine. Ove godine imamo dvije nove priključne rute, jedna je bila iz Šumanovaca kod Gunje koja je krenula 10. lipnja prema Vukovaru, a druga kreće 10. srpnja iz Pakraca prema Udbini. Cilj hodočasničke rute je povezati sva marijanska svetišta u Hrvatskoj u jedan hodočasnički put.

Marijanski zavjet za Domovinu između ostaloga obuhvaća upoznavanje s povijesno-kulturnom i prirodnom baštinom Republike Hrvatske, promiče temelje vrijednosti naše Domovine i Domovinskog rata, pozitivno utječe na psiho-socijalni život branitelja, potiče iskorištavanje turističkih potencijala gradova i sela koji se nalaze na ruti kojom prolazimo, te potiče sportsko rekreacijski turizam (u planu je da postane najduža biciklistička i pješačka staza u RH). Projekt je pokrenut u suradnji mladih i branitelja. Kroz međusobno zbližavanje cilj je premostiti i nadići međugeneracijski jaz nerazumijevanja i krivog razumijevanja pojedinačne razine odnosa te kulturno-političke svakodnevnice.

Potencijal ovog projekta je u tome da postane važan čimbenik gospodarskog razvoja potičući regionalni razvoj obiteljakih gospodarstava, kako ugostiteljskih, tako i poljoprivrednih, te obrta koji bi bili pozvani u mrežu. Osim toga projekt je bitan jer potiče eko proizvodnju kroz obiteljska gospodarstva, te potiče razvoj zelenih održivih radnih mjesta.

Pozivamo zainteresirane da se priključe hodočašću na hodočasničkoj ruti koja prolazi kroz naše područje prema slijedećem rasporedu:

Varaždin - Ivanec - Lobor

- okupljanje ispred crkve Sv. Josipa na Banfici u Varaždinu u 07,00 sati 30.06.2017.

Informacije na:

Web: http://www.marijanskizavjet.hr/o-marijanskom-zavjetu/

Facebook:https://www.2343ec78a04c6ea9d80806345d31fd78-gdprlock/pages/Marijanski-zavjet-za-Domovinu/1625410231065296