Do kada tako?

Prije par dana obilježili smo obljetnicu "Oluje", ponosno i dostojanstveno, slaveći oslobodilačku operaciju HRVATSKIH ORUZANIH SNAGA ali i čitavog hrvatskog naroda, operaciju kojom se okupatorskom vrhovništvu jasno dalo na znanje koliko snažnu, uvježbanu , motiviranu i opremljenu vojnu silu Hrvatska može uporabiti u oslobađanju svojeg teritorija. Upravo "Oluja", "Maestral" i "Južni potez" prisilili su srbo četničko vodstvo na pregovore o mirnoj reintegraciji koja je na kraju i provedena ( na žalost ).

U svojoj ogromnoj dobroti, vođen kršćanskim naukom i manirom velikodušnog vojskovođe, vjerujući u mogućnost pomirbe i suživota , pokojni predsjednik Tuđman donio je odluku o aboliciji.
KAKO JE SAMO POGRIJEŠIO!!!!!!!!
Sa vremenskim odmakom od 22 godine možemo sa sigurnošću tvrditi kako su dva ključna momenta, koja danas destabiliziraju Hrvatsku, upravo mirna reintegracija i abolicija.
Da pojasnim: - mirnom reintegracijom dozvoljeno je izvlačenje okupatorske oružane sile sa hrvatskog teritorija, dakle propustili smo zadati odlučujući udarac agresoru i prisiliti ga na bezuvjetnu predaju ili totalno uništenje.
- abolicijom je otvorena mogućnost okupatorskim, kako pojedincima tako i grupacijama u vidu udruga da i dalje djeluju protiv Hrvatske u hrvatskom prostoru . I upravo to nam se danas dešava.
Istaknuti pojedinci srbo četničkih formacija danas sjede u Hrvatskom Saboru i žive na grbači hrvatskog naroda kojeg su zdušno napadali i klali devedesetih godina, sudjeluju u donošenju HRVATSKIH zakona, djeluju na razini lokalne samouprave. SRAMOTNO !!!!!
Civilne udruge, koje se nazivaju ne vladinim udrugama, vise niti ne skrivaju svoje rušilačke nakane. A FINANCIRAJU SE IZ DRŽAVNOG PRORAČUNA. LUDO!!!!! DO KADA TAKO????
I onda se čudimo kada nam iz Srbije pokušavaju osporiti "Oluju" , napadaju Thompsona, bulazne o Ustašama, pozivaju se na prava manjina u Hrvatskoj, zabranili bi domoljubne pjesme,
spomenike poginulim hrvatskim vitezovima, smeta im HOS ... itd.
Pa zar oni ne shvaćaju da je Hrvatska suverena država?
SHVAĆAJU ALI SE NE MIRE SA TOM ČINJENICOM !!!!
VELIKO SRBSKA IDEJA NIJE NESTALA !!!!
NEMOJMO JE HRANITI!!!!
Dosadašnje Vlade mlako ili nikako odnosile su se prema ovom problemu no prateći izjave Predsjednice, ministara Medveda i Krstičevića kao i još nekih članova Vlade ali i pojedinih saborskih zastupnika čini mi se kako se nešto mijenja.

autor teksta : Željko Dvekar