ZUV HGP zatražio osnivanje Saborskog povjerenstva o odgovornosti pri suradnji sa Haškim sudom

  • Published in NOVOSTI

Predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović

Predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću

Predsjedniku Hrvatskog Sabora Gordanu Jandrokoviću

Predmet: Saborsko povjerenstvo

 

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruga specijalne policije traže osnivanje Saborskog povjerenstva po pitanju  odgovornosti pojedinaca i državnih institucija u propustima koji su se dogodili pri suradnji s Haškim sudom. 

Ponukani  neadekvatnom političkom reakcijom  na presudu Haškoga suda smatramo da je došao krajnji trenutak  da se preispita odgovornost svih državnih institucija.

 Dugi niz godina  braniteljska populacija izražava nezadovoljstvo po pitanju odnosa prema Domovinskom ratu  kao i   po pitanju neadekvatne uključenosti u obranu  generala.

Nažalost, političke elite nisu uvažile naše mišljenje  prilikom donošenja političkih odluka, niti se naš glas mogao dovoljno čuti. Stoga smatramo da je potrebno osnovati Saborsko povjerenstvo koje će točno ispitati propuste koji su se doveli  do  ovakve presude Haškoga suda i do tragične smrti  generala Slobodana Praljka.  Izdaja nacionalnih interesa permanentno se događa od strane pojedinih političara koji nikada nisu voljeli niti sanjali slobodnu Hrvatsku.  Političari  imaju dužnost štiti interese svoje zemlje  i svako odstupanje od toga treba biti kažnjivo.  Svjedoci smo da pojedini političari svoje pozicije koriste za promicanje osobnih stavova i interesa bez obzira što takvim djelovanjem čine štetu hrvatskom narodu i doprinose iskrivljavanju povijesnih činjenica

 Također  očekujemo da se ispita odgovornost svih institucija i državnih službenika kojima je bila dužnost štiti nacionalne interese, a koje su to propustile napraviti ili su to odrađivale na neadekvatan način. 

Predsjednik ZUV HGP-a , Miljenko Kolobarić

Predsjednik USPDR RH, Josip Klemm

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 Varaždin

Tel : 042 230 065

Mob : 095 906 4824

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.