PREDSTAVLJENA KNJIGA „ŽETVA U POLJU OTROVA“ AUTORA ANTE GUGE

  • Published in NOVOSTI

U organizaciji Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ i nakladničke kuće Despot infinitus d.o.o. dana 22. ožujka 2018. godine u Studijskoj čitaonici Gradske knjižnice i čitaonice ''Metel Ožegović'' Varaždin održano je predstavljanje knjige „Žetva u polju otrova“ autora Ante Guge, romana koji je fikcija  inspirirana stvarnim događanjima koja su se nekada stvarno i dogodila u Hrvatskoj, između ostalog i tijekom Domovinskog rata.

U ovom intrigantnom djelu autor nam kroz glavnog lika romana, ratnog reportera Ivana Šimića, priča dvije priče. Jedna je vezana uz jesen 1991. i Domovinski rat, a druga počinje nekoliko tjedana uoči atentata na Stjepana Radića u jugoslavenskoj Skupštini u Beogradu. Prateći sudbinu članova jedne obitelji od trenutka kad nacionalne razlike i političke intrige sprječavaju ljubav dvoje mladih ljudi, katolika i pravoslavke, Gugo nam prepričava zbivanja koja će prečesto imati tragične rasplete, da bi sve kulminiralo na dobro nam poznati način u Domovinskom ratu. Dok opisuje te događaje autor često poseže za autentičnim događajima, smještajući radnju u stvarne okvire i na stvarna mjesta.

Ulogu moderatora promocije imao je Ljudevit Cikač, bivši pripadnik 7. gardijske brigade „PUMA“, a sve prisutne prije same promocije pozdravili su Zdravko Jakop, državni tajnik u Ministarstvu obrane, Anđelko Stričak, saborski zastupnik, i Robert Puja, predsjednik Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“.

Roman su predstavili Stjepan Adanić, „ratni gradonačelnik“ Varaždina, Tugomir Orak, predsjednik varaždinskog književnog društva, te Ante Gugo, autor knjige, a svi okupljeni također su imali priliku čuti nekoliko ulomka iz knjige koje je s mnogo emocija interpretirao dramski umjetnik HNK Varaždin Zdenko Brlek.

Zaključno, s obzirom da se sve što se u romanu opisuje usitinu i događalo u Hrvatskoj, ovaj pravi ljubavno-politički triler mogli bismo opisati kao popularno ispričanu povijest. „Žetva u polju otrova“ čita se u jednom dahu te ga ovom prilikom toplo preporučujemo svima.

 

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 Varaždin

Tel : 042 230 065

Mob : 095 906 4824

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.