Manifestacija „27 krunica za 27 godina“ u Koprivnici i Bjelovaru

  • Published in NOVOSTI

Moto klub 4. gardijske ovom aktivnošću, u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, povezuje sve krajeva Domovine posjećivanjem mjesta koja su od izuzetne važnosti za Domovinski rat i noviju Hrvatsku povijest, čime se čuva sjećanje na sve ono što su hrvatski branitelji i svi koji su podnijeli žrtvu ostavili u nasljeđe budućim naraštajima. Polaganjem krunica, koje su za ovu prigodu izrađene i blagoslovljene u Svetištu Kraljice mira u Međugorju, na spomen obilježjima iz Domovinskog rata odaje se počast žrtvama i čuva dostojanstvo Domovinskog rata. Manifestacija se provodi od 20. do 28. travnja širom Hrvatske, a u sjeverozapadnoj Hrvatskoj krunica se polaže u Varaždinu, Koprivnici i Bjelovaru.

U Koprivnici krunica je položena 22. travnja dok je u Bjelovaru položena 23. travnja 2018. godine.  Tim su povodom, branitelji motoristi stigli u Bjelovarsko-bilogorsku županiju, u Grad Bjelovar i zajedno sa svojim kolegama braniteljima iz Kluba veterana 7. Gardijske brigade PUMA BBŽ-e te ostalim udrugama branitelja položili krunicu na Spomen obilježje u središnjem gradskom parku na Trgu Eugena Kvaternika u Bjelovaru.   Polaganju krunice nazočile su i zamjenica župana BBŽ Bojana Hribljan te zamjenica gradonačelnika grada Bjelovara Valna Bastijančić – Erjavec.

foto by Miroslav Blažek Kina

foto by Bjelovar info mediji

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 Varaždin

Tel : 042 230 065

Mob : 095 906 4824

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.