POZIV NA PREDAVANJE „PRIJEDOR 1992./1995. – NEISPRIČANA PRIČA“

  • Published in NOVOSTI

Pozivamo bivše pripadnike 7. gardijske brigade „PUMA“, članove Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“, hrvatske branitelje i sve zainteresirane na predavanje pod nazivom 'Prijedor 1992./1995. – neispričana priča' koje će se održati u sklopu Srijede u Muzeju 23. svibnja u palači Herzer (GMV Franjevački trg 10) u 19 sati.

Na predavanju će o ratnim zločinima i njihovim posljedicama govoriti Mirsad Duratović (r. 1974., Prijedor, BiH), međunarodni humanist, mirovni diplomat, političar i borac za ljudska prava i istinu koji se ratnom i poslijeratnom tematikom bavi posljednjih 20 godina te je jedan od najprepoznatljivijih govornika istine o strahotama i stradanjima Hrvata i Bošnjaka s područja Prijedora 90-ih godina prošlog stoljeća. U svom predavanju, popraćenom prigodnom izložbom, autor će se osvrnuti na prošla ratna događanja kao na opomenu da se takva povijest više nikad ne ponovi, a govorit će i o trenutačnom geopolitičkom stanju na tom prostoru. Uz to će iznijeti i važne poveznice između Varaždina i Prijedora, koje i danas spajaju Hrvate i Bošnjake iz ovih dvaju gradova.

 

Ulaz je besplatan, a suorganizatori predavanja su Vijeće nacionalne manjine Bošnjaka Varaždinske županije i Udruga veterana 7. gardijske brigade „PUMA“ iz Varaždina. 

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 Varaždin

Tel : 042 230 065

Mob : 095 906 4824

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.