Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 23. obljetnica vojno-redarstvene operacije „Oluja“

  • Published in NOVOSTI

Veterani 7. gardijske brigade „PUMA“ i ove su godine diljem Republike Hrvatske dostojanstveno obilježili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja te 23. obljetnicu vojno-redarstvene operacije „Oluja“.

 

Prva svečanost obilježavanja 23. godišnjice VRO ''Oluja'' održala se 02. kolovoza u Krapini gdje su se položili vijenci i zapalile svijeće na gradskom groblju u Krapini, nakon čega je održana sveta misa u crkvi sv. Nikole u Krapini te mimohod uz pratnju GPO Krapina do Starog grada gdje je bio središnji dio svečanosti.

 

Svečano obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 23. obljetnice VRO „Oluja“ nastavilo se 03. kolovoza polaganjem vijenaca i prisjećanjem na sve branitelje iz Varaždinske županije koji su ugradili živote u slobodu i neovisnost Republike Hrvatske na Varaždinskom groblju kod Križa branitelja te polaganjem vijenca i paljenjem svijeća u Višnjici .

 Na sam dan obilježavanja 23. obljetnice VRO „Oluja“, 05. kolovoza, svečana događanja održavala su se u nekoliko gradova diljem Lijepe Naše.

Članovi Udruge imali su prilike sudjelovati na svečanosti u Varaždinskim Toplicama i Svibovcu Topličkom, koje je organizirala HVIDR-a Varaždinske Toplice u suradnji s gradom Varaždinske Toplice, prilikom koje su položeni vijenci kod spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata. Program se nadalje nastavljao sve do večernjih sati na glavnom Topličkom trgu, gdje su se pripadnici ratnih postrojbi iz Topličkog kraja prisjetili svojih suboraca i ratnih puteva svojih postrojbi.

Članovi su također prisustvovali proslavama koje su bile održane u Varaždinu u vojarni u Optujskoj, zatim u Maruševcu, Legradu, Čakovcu, Koprivnici, Bjelovaru, te u ostalim gradovima diljem Lijepe Naše.

 Glavna svečanost prigodno se održala se u gradu Kninu u koji je 05. kolovoza 1995. godine 7. gardijska brigada prva ušla kao oslobodilačka postrojba. Preko 200 bivših pripadnik 7. gardijske brigade „PUMA“ i članova Udruge „PUMA“ prisustvovalo je svečanosti u Kninu koja je započela budnicom, koju je slijedio taktičko-tehnički zbor koji se održavao tokom cijelog dana. Program je nadalje uključivao polaganje zajedničkog vijenca i paljenje svijeća kod Spomenika hrvatske pobjede „Oluja 95“, mimohod hrvatskih branitelja na motociklima i motorima i svečano podizanje hrvatske zastave na Kninskoj tvrđavi.

 Nakon sudjelovanja u obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 23. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“ u Kninu, članovi Udruge krenuli su prema Glini gdje su sudjelovali u proslavi na koncertu Thompsona i prijatelja.

 Udruga zahvaljuje svima koji se s dostojanstvom i ponosom sjećaju naših prijatelja suboraca, koji su ugradili živote u slobodu i neovisnost Republike Hrvatske, te obilježavaju važne trenutke iz novije Hrvatske povijesti i Domovinskog rata.

 

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 Varaždin

Tel : 042 230 065

Mob : 095 906 4824

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.