UDRUGA PUMA SUDJELOVALA NA PRVOM GAĐANJU POVIJESNIH VOJNIH POSTROJBI U HRVATSKOJ

  • Published in NOVOSTI

U organizaciji Varaždinske husarske graničarske pukovnije u subotu, 6. travnja Udruga Puma je sudjelovala na prvom gađanju povijesnih vojnih postrojbi u Hrvatskoj.

Gađalo se na streljani Streljačkog društva Varaždin iz osobnog oružja u tri kategorije. Pucalo se iz povijesnog oružja velikog kalibra do 1950. godine, iz suvremenog oružja velikog kalibra do 1950. godine i oružja malog kalibra.

Osim Udruge Puma, sudjelovali su i Udruga specijalne jedinice policije PU varaždinske „Roda“, Karlovačka građanska garda, Somogyi husari iz Kaposvara i organizatori Varaždinska husarska graničarska pukovnija.

Ovoj manifestaciji prisustvovali su i djelatnici 2. Mehanizirane bojne „Pume“, predsjednik Saveza povijesnih postrojbi Hrvatske vojske Emil Črne iz Karlovačke građanske garde i dopredsjednica Europskog saveza povijesnih vojnih postrojbi Nataša Salihović iz Varaždinske husarske graničarske pukovnije.

U kategoriji povijesnog oružja velikog kalibra do 1950.g. Željko Posavec iz Udruge Puma osvojio je 2. mjesto, a u velikom kalibru Željko Posavec iz Udruge Puma osvojio je prvo mjesto.

Ekipno u malom kalibru i ekipno u velikom kalibru tim Udruge Puma osvojio je drugo mjesto.

Ovim putem zahvaljujemo se organizatoru na pozivu i na ugodnom druženju.

 

 

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 Varaždin

Tel : 042 230 065

Mob : 095 906 4824

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.