OBILJEŽENA 24. GODIŠNJICA NESTANKA I POGIBIJE PRIPADNIKA „PUMA“ NA CRNIM BUNARIMA NA DINARI

  • Published in NOVOSTI
  1. godine 5. svibnja, 7. gardijska brigada „PUMA“ vodila je jednu od najtežih bitaka tijekom svog ratnog puta. Na Crnim bunarima na Dinari neprijatelj je izveo jak pješački napad u kojem je ugrozio stabilnost do tada dostignutih crta bojišnice. U roku nekoliko sati snage 7. gardijske brigade učinkovito su odgovorile na napad i ovladale ratnom situacijom, pri čemu su neprijatelju nanešeni značajni gubici. Nažalost, u toj borbenoj akciji smrtno su stradala 4 pripadnika 7. gardijske brigade „PUMA“, Roko Grgić, Antun Čizmek, Marinko Kuljanac i Željko Holi, a tom prilikom Miroslav Harča je nestao.

 Ove godine povodom 24. godišnjice ove velike bitke, Udruga veterana 7. gardijska brigada „Puma“ dana 5.5.2019. na Crnim Bunarima na Dinari postavila je spomen ploču nestalom Miroslavu Harči te je odala počast poginulim herojima.

 
Neka im je vječna hvala i slava im!

Hvala Udruzi Ante Bruno Bušić - sektor Rujani, HGSS stanica Split, planinarskoj udruzi Dinaridi te Gradu Varaždinu na velikoj pomoći u obilježavanju ove godišnjice.

 

 

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 Varaždin

Tel : 042 230 065

Mob : 095 906 4824

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.