POZIV NA OBILJEŽAVANJE 28. OBLJETNICE AKCIJE „DERALE“ U BOSANSKOM GRAHOVU 13.08.2023. GODINE

Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ organizira prijevoz u Bosansko Grahovo povodom obilježavanja 28. obljetnice akcije „Derale“, dana 13. kolovoza 2023. godine (nedjelja).

Akcija „ Derale“ trajala je od 12. do 15. kolovoza 1995. godine i manje je poznata u hrvatskoj javnosti, mada je bila vrlo važna, posebno kao pokušaj vojske Republike Srpske da povrati kontrolu nad Bosanskim Grahovom i ugrozi tek oslobođeni Knin.  U akciji „ Derale „ poginula su 22 hrvatska branitelja, jedan je nestao i oko 50 ih je ranjeno.

Nažalost u toj akciji 2 pripadnika 7. gardijske brigade „Puma„ položili su život na oltar domovine, Romano Ribić i Stjepan Križanec.

Pozivamo obitelji poginulih, nestalog i preminulih pripadnika 7. gardijske brigade „Puma“, bivše pripadnike 7. gardijske brigade „Puma“ i članove Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ koji su zainteresirani za odlazak u Bosansko Grahovo, dana 13.08.2023. godine da se jave isključivo telefonski  na kontakte 095 906 4824 ili 095 230 0650 svakim radnim danom od 8 - 15 h najkasnije do 11. kolovoza 2023. godine do 15:00 sati.

POLAZAK AUTOBUSA ZA BOSANSKO GRAHOVO:

VARAŽDIN - polazak 13.08.2023.g. 02,30 h ( nedjelja ) - parkiralište kod Varaždinskog groblja

Na mjesto polaska potrebno je doći petnaest minuta ranije.

Molimo sve sudionike proslave da dođu u obilježjima postrojbe ili udruge (majica, beretka i sl.).

Program obilježavanje:

11:00 - sveta misa zadušnica u župnoj crkvi sv. Ilije Proroka u Obljaju (svetu misu predvodi banjalučki biskup mons. Franjo Komarica )

12:00 - otvorenje i blagoslov zajedničkog Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na području općine Bosansko Grahovo u Domovinskom ratu i stradalim Hrvatima u II. svjetskom ratu ( dvorište župne crkve )

12:45 - polaganje vijenaca  i molitva opijela kod središnjeg Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Bosankom Grahovu

13:30 - prigodni domjenak u dvorištu crkve

15:30 -predviđen odlazak za Varaždin