POZIV NA DOČEK IVICE NERERA I PREDSTAVLJANJE MURALA U KNINU 04.08.2023. GODINE I OBILJEŽAVANJE DANA POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI, DANA HRVATSKIH BRANITELJA TE 28. OBLJETNICE VRO „OLUJA“ U KNINU 05.08.2023. GODINE

Pozivamo obitelji poginulih, preminulih i nestalog pripadnika 7. gardijske brigade „Puma“, bivše pripadnike 7. gardijske brigade „Puma“, članove Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“, “ posebice članove Šibensko-Kninske županije, Zadarske županije i okolnih županija i one koji se tamo trenutno nalaze na ljetovanju ili slično da dana 04. kolovoza 2023. godine ( petak ) prisustvujete dočeku Ivice Nerera i predstavljanju murala u Kninu.

Ivica Nerer, bivši pripadnik 7. gardijske brigade „Puma“, član Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ i još uvijek djelatna vojna osoba, pripadnik GOMBR-e, 2. oklopno mehanizirane bojne „PUME“ kreće na put biciklom dana 02. kolovoza 2023. godine iz Varaždina u Knin u povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 28. obljetnice VRO „Oluja“ .

Prigodni doček Ivice Nerera nakon prevaljenog puta od 390 km biciklom iz Varaždina u Knin, organiziran je dana 04. kolovoza 2023. godine s početkom u 19:00 na Trgu Ante Starčevića u Kninu.

Nakon prigodnog dočeka Ivice Nerera dana 04. kolovoza 2023. godine s početkom u 19:15 bit će predstavljen oslikan mural na zgradi u sklopu koje se nalazi i trgovina Konzum na lokaciji: Trg Ante Starčevića. Oslikavanje murala predviđeno je za 02. i 03. kolovoza 2023. godine, a autor murala je zagrebački umjetnik Kruno Tuđen - Thorn. Dimenzije murala su: zid 8 x 4 metara, a mural će biti oslikan zajedničkim motivima i obilježjima 4.  gardijske brigade „Pauci“ i 7. gardijske brigade „Puma“.

Nadalje, pozivamo Vas i na obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 28. obljetnice VRO „OLUJA“ dana 05. kolovoza 2023. godine (subota) u Kninu prema sljedećem programu:

9:00 - 9:30 -  polaganje vijenaca izaslanstva na Trgu dr, Ante Starčevića Knin kod Spomenika hrvatske pobjede „OLUJA 95“

9:40            -   središnja svečanost na stadionu NK „Dinara“/ Kninska tvrđava

11:30           -  završetak središnje svečanosti

11:45- 13:00 -  sveta misa u Crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog zavjeta za poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje u Domovinskom ratu

Dignimo pobjedničke zastave visoko!

SEMPER PRIMUS