OBILJEŽENA 32. OBLJETNICA OSLOBOĐENJA MEĐIMURJA 1991. I DAN MEĐIMURSKIH BRANITELJA

Predstavnici Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ dana 17. rujna 2023. godine prisustvovali su obilježavanju 32. obljetnice oslobođenja Međimurja 1991. i Dana međimurskih branitelja.

Svečano obilježavanje 32. obljetnice oslobođenja Međimurja 1991. i Dana međimurskih branitelja započelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja  u Perivoju Zrinskih u Čakovcu, nakon čega je u Crkvi sv. Nikole biskupa u Čakovcu služena sveta misa za sve poginule i nestale branitelje u Domovinskom ratu.

Obilježavanje je nastavljeno svečanom akademijom u Katoličkom domu Čakovec. Na samom početku, uzvanicima se obratio nekadašnji zapovjednik protudiverzantskog voda teritorijalne obrane Općine Čakovec, ujedno i zapovjednik blokade vojarne u Čakovcu, Zdravko Holcinger osvrnuvši se na značaj i doprinos međimurskih branitelja u Domovinskom ratu.

Svečanom obilježavanju nazočili su članovi obitelji poginulih, nestalih i preminulih hrvatskih branitelja, zapovjednici postrojbi koje su sudjelovale u oslobođenju Međimurja, ratni zapovjednici Međimurskih postrojbi Hrvatske vojske, brojni hrvatski branitelji, predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, izaslanik predsjednika Republike Hrvatske, direktor Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general bojnik Krešo Tuškan, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Dražen Srpak, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Ljubomir Kolarek, izaslanica ministra hrvatskih branitelja Manuela Šmit Vuk, župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenikom Josipom Grivcem, predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini te brojni predstavnici institucija.

Svečanost su prigodnim pjesmama upotpunile članice Ansambla Pučpuljike, a nakon akademije program je nastavljen druženjem branitelja.

• B

B