Čestitka stožernom brigadiru Željku Dvekaru na promaknuću u čin generala Hrvetske vojske

  • Published in NOVOSTI

Stožerni brigadir Željko Dvekar bio je ratni zapovjednik 1. pješačke bojne 7. gardijske brigade, čiji su pripadnici prvi ušli u grad Knin. Tijekom Domovinskog rata u sastavu 7. gardijske  brigada obnaša dužnosti od zapovjednika desetine preko zapovjednika voda, zapovjednika izvidničke satnije, zamjenika zapovjednika pješačke bojne, zapovjednika pješačke bojne a po završetku rata i zapovjednika 7. gardijske brigade PUMA.  Tijekom Domovinskog rata od strane Predsjednika RH odlikovan je sa devet visokih vojnih odličja.

  1. gardijska brigada “Pume” je tijekom Domovinskog rata imala 90 poginulih pripadnika i oko pet stotina ranjenih, ozlijeđenih ili oboljelih. Jedan pripadnik i danas se vodi kao nestali. Tijekom rata 7. gardijska brigada sastavljena uglavnom od stanovnika sjeverno-zapadne Hrvatske etablirala se kao najuspješnija postrojba HV-a i donijela prevagu u najznačajnijim bitkama u Domovinskom ratu.

 

Udruga veterana 7. gardijska brigada PUMA upućuje najiskrenije čestitke na zasluženom svečanom promaknuću u čina generala Hrvatske vojske.

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 Varaždin

Tel : 042 230 065

Mob : 095 906 4824

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.