OBILJEŽENA 23. OBLJETNICA AKCIJE „UNA-95“

  • Published in NOVOSTI

Dana 18. rujna delegacija Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ sudjelovala je na obilježavanju 23. obljetnice akcije „Una-95“ u Hrvatskom Pounju, Hrvatskoj Dubici i Dvoru.

Komemoracije su upriličene u Hrvatskoj Dubici kod spomenika poginulim pripadnicima 2. gardijske brigade Gromovi te u Dvoru kod spomenika svim poginulim hrvatskim braniteljima.

Kod spomen obilježja, izaslanstva udruga i predstavnici lokalne uprave i samouprave položili  su vijence  i zapalile svijeće.

U Hrvatskoj Dubici molitvu za poginule kod spomen obilježja predvodio je prečasni Željko Jurković, župnik župe Presvetog Trojstva u Hrvatskoj Dubici, dok je u Dvoru nakon komemoracije služena Sveta Misa za poginule hrvatske branitelje u akciji „Una-95“ u župnoj crkvi Sv. Petra i Pavla u Dvoru koju je služio velečasni Stjepan Filipec.

Izaslanstvo Udruge „Puma“ također je posjetilo spomenik Gordanu Ledereru, snimatelju Hrvatske radiotelevizije koji je, pogođen metkom iz snajpera, poginuo tokom snimanja hrvatskih boraca u akciji na brdu Čukur iznad Hrvatske Kostajnice.

 

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 Varaždin

Tel : 042 230 065

Mob : 095 906 4824

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.