ODRŽANA MANIFESTACIJA „28 KRUNICA ZA 28 GODINA“

  • Published in NOVOSTI

Dana 27. travnja 2019. godine Udruga veterana 7. gardijska brigada „Puma“ i Moto klub 4. gardijska – Split tradicionalno su i ove godine u Varaždinu organizirali manifestaciju „28 krunica za 28 godina“ kojom se čuvaju vrijednosti Domovinskog rata i žrtva koju su podnijeli svi koji su ugradili živote u slobodu i neovisnost Republike Hrvatske.

Moto klub 4. gardijske ovom aktivnošću, u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, povezuje sve krajeva Domovine posjećivanjem mjesta koja su od izuzetne važnosti za Domovinski rat i noviju Hrvatsku povijest, čime se čuva sjećanje na sve ono što su hrvatski branitelji i svi koji su podnijeli žrtvu ostavili u nasljeđe budućim naraštajima. Polaganjem krunica, koje su za ovu prigodu izrađene i blagoslovljene u Svetištu Kraljice mira u Međugorju, na spomen obilježjima iz Domovinskog rata odaje se počast žrtvama i čuva dostojanstvo Domovinskog rata.

 Manifestacija se provodila od 22. do 28. travnja širom Hrvatske, a u sjeverozapadnoj Hrvatskoj krunica se položila u Varaždinu, Koprivnici i Bjelovaru.

Kod crkve sv. Nikole u Varaždinu u nazočnosti hrvatskih branitelja, predstavnika udruga iz Domovinskog rata te građana, među kojima su bili i zamjenik varaždinskog župana Robert Vugrin i zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar, na Križ zahvalnosti položena je krunica uz molitvu koju je vodio župni vikar Silvio Košćak te su zapaljene svijeće, nakon čega su se okupljenima kratko obratili predsjednik Udruge veterana 7. gardijska brigada „Puma“ Robert Puja i predsjednik Moto kluba 4. gardijska – Split Zlatko Borojević.

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 Varaždin

Tel : 042 230 065

Mob : 095 906 4824

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.