OBILJEŽENE OBLJETNICE OSNUTKA 4. GARDIJSKE BRIGADE i 3. GARDIJSKE BRIGADE KUNE

  • Published in NOVOSTI

Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ prisustvovala je dana 28. travnja 2019. godine obilježavanju

  1. obljetnice osnutka 4. gardijske brigade u Splitu te dana 29. travnja 2019. obilježavanju 28. obljetnice osnutka 3. gardijske brigade Kune u Slavonskom Brodu.

 Na obilježavanju u Splitu održalo se polaganje vijenaca na spomen-ploči Vila Dalmacija te kod Spomen kapelice Sv.Križ, nakon čega je u Spomen kapelici održana i sv. misa. Poslije sv. mise slijedila je prisega novih pripadnika 3. mehanizirane bojne Pauci, Gardijske motorizirane brigade, a u kasno popodnevnim satima održana je i svečana akademija gdje je između ostalog održana i promocija poštanske marke 4. gardijske brigade, nakon čega je uslijedo svečani domjenak. Tokom cijeloga dana na rivi je bio postavljen Taktičko - tehnički zbor naoružanja, borbene i neborbene tehnike te opreme postrojbi OS RH.

 U Slavonskom Brodu održana je sv. misa u kapeli Sv.Ane te su se položili vijenci kod spomenika poginulim braniteljima, nakon čega je uslijedilo otkrivanje spomenika 3. gardijske brigade 3. bojne, te svečana akademija i prigodno druženje. Također, ovom prigodom Udruga veterana 3. gardijske brigade „Kune“ organizirala je i dvije humanitarne akcije.

 Ovim putem zahvaljujemo domaćinima na srdačnom gostoprimstvu te im čestitamo njihove obljetnice osnutka!

 

 

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 Varaždin

Tel : 042 230 065

Mob : 095 906 4824

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.