OBILJEŽENA 28. OBLJETNICA OSNUTKA 104. BRIGADE HV

Izaslanstvo Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ dana 8.5.2019. sudjelovalo je na obilježavanju 28. obljetnice osnivanja 104. brigade HV.

Tom su prigodom predstavnici braniteljskih udruga, obitelji poginulih, županijski i gradski dužnosnici položili vijence i zapalili svijeće na varaždinskom groblju, kod spomen obilježlja poginulim pripadnicima 104. brigade.

Pozdravnim govorom i obraćanjem predsjednik Udruge pripadnika 104. brigade ZNG Varaždin Vjeran Rožić ukratko je nazočne upoznao s ratnim putom te postrojbe HV.

Prva borbena djelovanja brigada je imala od 13. do 22. rujna 1991. tijekom Varaždinskih dana rata i sudjelovala je u oslobađanju varaždinskih vojarni i osvajanju velikog ratnog plijena. Sudjeluje u borbama u Bjelovaru pa u Nuštru, na zapadnoslavonskom bojištu, u operativnoj akciji „Orkan“, u Posavini, u operacijama „Bljesak“ i „Oluja“.

Svim pripadnicima brigade čestitamo njihovu obljetnicu!

Harambašićeva 34 Varaždin

Tel : 042 230 065