OBILJEŽENA 28. OBLJETNICA OSNUTKA 104. BRIGADE HV

  • Published in NOVOSTI

Izaslanstvo Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ dana 8.5.2019. sudjelovalo je na obilježavanju 28. obljetnice osnivanja 104. brigade HV.

Tom su prigodom predstavnici braniteljskih udruga, obitelji poginulih, županijski i gradski dužnosnici položili vijence i zapalili svijeće na varaždinskom groblju, kod spomen obilježlja poginulim pripadnicima 104. brigade.

Pozdravnim govorom i obraćanjem predsjednik Udruge pripadnika 104. brigade ZNG Varaždin Vjeran Rožić ukratko je nazočne upoznao s ratnim putom te postrojbe HV.

 Prva borbena djelovanja brigada je imala od 13. do 22. rujna 1991. tijekom Varaždinskih dana rata i sudjelovala je u oslobađanju varaždinskih vojarni i osvajanju velikog ratnog plijena. Sudjeluje u borbama u Bjelovaru pa u Nuštru, na zapadnoslavonskom bojištu, u operativnoj akciji „Orkan“, u Posavini, u operacijama „Bljesak“ i „Oluja“.

 Svim pripadnicima brigade čestitamo njihovu obljetnicu!

 

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 Varaždin

Tel : 042 230 065

Mob : 095 906 4824

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.