OBILJEŽENA 29. OBLJETNICA OSNIVANJA 1. GARDIJSKE BRIGADE „TIGROVI“

Dana 5. studenog Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ prisustvovala je obilježavanju 29. obljetnice osnivanja 1. gardijske brigade „TIGROVI“ u Zagrebu. Program obilježavanja započeo je Sv. misom u crkvi Sv.Križa u Sigetu za sve poginule, nestale i umrle pripadnike „Tigrova“ i za sve hrvatske branitelje, nakon čega je uslijedio središnji program te polaganje vijenaca i paljenje svijeća ispred spomen obilježja poginulim, nestalim i umrlim pripadnicima 1. gardijske brigade „Tigrovi“ u vojarni 1. gardijske brigade „Tigrovi“. Tom prigodom svečano su i uručene crne beretke sa znakom brigade novim pripadnicima bojne „Tigrovi“.

Obilježavanju obljetnice nazočili su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Miljenko Filipović, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova umirovljeni general Mladen Markač, izaslanik načelnika Glavnog stožera viceadmiral Robert Hranj, ratni veterani 1. gardijske brigade, obitelji poginulih i nestalih pripadnika brigade i Udruge proistekle iz Domovinskog rata.

Svečanost se nadalje preselila u vojarnu Rakitje gdje su se također položili vijenci i zapalile svijeće, nakon čega je uslijedilo druženje svih uzvanika i gostiju.

Ovim putem zahvaljujemo se Udruzi veterana 1. gardijske brigade „Tigrovi“ na pozivu te čestitamo svim pripadnicima Tigrova njihovu veliku obljetnicu osnutka.

2019 11 06 Tigrovi