"Tragovima lokalnog i nacionalnog identiteta"

  • Published in NOVOSTI

Projekt "Tragovima lokalnog i nacionalnog identiteta“ provodi se u školskoj godini 2019/2020 i to je drugi put da Druga gimnazija Varaždin i Udruga veterana 7. gardijske brigade "Puma" surađuju na ovom projektu. Projekt je zamišljen kao izvannastavna aktivnost, a u njemu sudjeluju ravnateljica Druge gimnazije, Zdravka Grđan i profesori povijesti, Nikola Slunjski i Marko Rogulja te pripadnici naše Udruge.

U ovoj školskoj godini u projetku će sudjelovati 35 učenika od 1. do 4. razreda Druge gimnazije.

U sklopu izvannastavnih aktivnosti osim predavanja i istraživanja koja će provoditi i učenici, provest će se i terenska nastava koja uključuje 4 putovanja u Split, Karlovac, Pakrac/Lipik te posjeta dvorcima u Hrvatskom zagorju.

Cilj projekta doprinos je očuvanju povijesnog, kulturnog i hrvatskog nacionalnog identiteta.

28. studenog 2019. godine u prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja potpisan je ugovor o provođenju projekta "Tragovima lokalnog i nacionalnog identiteta". Ugovor je potpisan između Ministarstva znanosti i obrazovanja i Udruge veterana 7. gardijska brigada "Puma".

Provedbom projekta učenicima će se u skladu s njihovim interesima i sposobnostima omogućiti da povećaju svoja znanja o lokalnoj povijesti i nacionalnom identitetu, kao i o stvaranju samostalne i neovisne Republike Hrvatske, te će tako biti ostvaren doprinos očuvanju povijesnog, kulturnog i hrvatskog nacionalnog identiteta.

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 Varaždin

Tel : 042 230 065

Mob : 095 906 4824

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.