Obavijest bivšim pripadnicima 7. gardijske brigade „Puma“

  • Published in NOVOSTI

Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ u suradnji s Državnim arhivom u Varaždinu provodi digitalizaciju starih ratnih i poratnih snimaka i snimaka iz života i rada brigade. Trenutno prebacujemo stare snimke s VHS kazeta u digitalni format kako bi tu povijesnu građu sačuvali od propadanja. Pozivamo sve bivše pripadnike 7. gardijske brigade da nam, ako žele, dostave svoje privatne VHS kazete, razne snimke i slike kako bi ih digitalizirali i prebacili u trajniji format.

 Sve snimke koje ćemo digitalizirati nalazit će se u Udruzi, Državnom arhivu i Hrvatskom memorijalnom- dokumentacijskom centru Domovinskog rata i sve će se moći koristiti za povijesne i istraživačke svrhe. S vašim privatnim snimkama postupat će se na isti način, a digitaliziranu kopiju možete dobiti za sebe na korištenje.

 Ako imate bilo kakve snimke, i ako ste voljni, možete nam ih dostaviti u prostorije Udruge svakim radnim danom od 8,00 do 15,00 h ili možete kontaktirati predsjednika Udruge Roberta Puju na broj mob. 095/906 4824 i tajnika Udruge Juricu Šare na br. mob. 095/230 0652.

 Na ovaj način ćemo u Udruzi, Državnom arhivu i Hrvatskom memorijalnom- dokumentacijskom centru Domovinskog rata imati jedan digitalni video arhiv iz ratnih dana, ali i iz dana dok se modernizirala i stvarala Hrvatska vojska, koji će biti dostupan javnosti.

 

SEMPER PRIMUS

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 42000 Varaždin

Predsjednik : 095 906 4824

Tajnik: 095 230 0652

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

radno vrijeme pon - pet 08 - 15 sati

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.