POZIV NA FESTIVAL ĐUREK 60

  • Published in NOVOSTI

Pozivamo bivše pripadnike 7. gardijske brigade „PUMA“ , članove Udruge „PUMA“, hrvatske branitelje i sve zainteresirane na Festival ĐUREK 60  #Đurek60,  u subotu 10. listopada 2020. godine od 10 do 13 sati u Parku 7. gardijske brigade "Puma" gdje ćemo kroz izložbu, info pult i pripovjedače prezentirati našu postrojbu s naglaskom na izgradnju spomenika „PUMA“ u Parku 7. gardijske brigade "PUMA", a sve u sklopu Festivala ĐUREK 60.

Molimo da Festivalu nazočite u obilježjima Udruge sa beretkom.

 Grad Varaždin je od kraja 2018. godine jedan od 7 projektnih partnera II. faze EU projekta Come in! – kuće koje govore / zajedničke priče iz programa URBACT III.

U sklopu tog projekta organizirat će se i Festival zajednice ĐUREK 60, koji prenosi primjer dobre prakse mađarskog festivala „Budapest100“ i to na područje varaždinskog stambenog naselja Đurek.

Kako je od početka izgradnje naselja do danas, prošlo 60 godina, festival nosi naziv ĐUREK 60.

Iako je Varaždin uglavnom percipiran kao grad baroka, on ima i drugu bogatu arhitektonsku baštinu koju će ovaj festival pokušati približiti građanima. Festival u Đureku pridonijet će valorizaciji arhitektonske baštine kvarta Đurek, privlačeći pažnju na zgrade oko nas i njihovu povijest.

Đurek, kao i ostali kvartovi u Varaždinu ima svoju priču, zgrade nose koje pečat vremena, ali i arhitektonsku vrijednost koja će biti otkrivena široj javnosti.

Pored vrijedne arhitektonske baštine, na Festivalu će biti predstavljeni i stanovnici kvarta, ljudi koji tamo žive, njihove priče i doživljaji. Na taj način potaknut će se stvaranje i inspiriranje urbanih zajednica te smanjenje stupnja socijalne isključenosti i izolacije. Uspješno proveden Festival zajednice u Đureku mogao bi potaknuti prijenos dobre prakse i u ostalim kvartovima grada Varaždina, a i diljem Hrvatske.

Projektni partneri u mreži Come in! su: Újbuda (Mađarska), Pori (Finska), Forlì (Italija), Targowek (Poljska), Gheorgheni (Rumunjska), Plasencia (Španjolska) i Varaždin (Hrvatska).

Semper Primus

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 42000 Varaždin

Predsjednik : 095 906 4824

Tajnik: 095 230 0652

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

radno vrijeme pon - pet 08 - 15 sati

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.