Obavijest o snimanju dokumentarnog filma o ratnom putu 7. gbr

  • Published in NOVOSTI

U ponedjeljak, 14.12.2020. u 20.10. HRT će premijerno prikazati dokumentarac o 7. gardijskoj brigadi „Puma“. Kad se rodila ideja o snimanju dokumentarca o 7. gardijskoj brigadi „Puma“ plan je bio snimiti dokumentarni film u trajanju od 55 minuta. Međutim, kao i svi planovi, i ovaj je pretrpio promjene. Jednostavno, priča o 7. gbr je preširoka, a njen ratni put prebogat i preznačajan za povijest RH te takva priča nije mogla biti ispričana  u samo 55 minuta.
Zato je HRT, uz naš poticaj i podršku, snimio dvije epizode dokumentarca. Prva je nazvana „Od poraza do trijumfa“, a druga „Vrijeme pobjeda“. Druga epizoda će biti emitirana 21.12.2020 u 20.10. Ukratko, od ideje dokumentarnog filma došli smo do realizacije dokumentarne serije o našoj brigadi.

U snimanje serije uložen je velik trud i rad ekipe HRT-a na čelu s režiserom Darkom Dovranićem, ali i dosta truda, organizacije i rada Udruge veterana 7. gardijske brigade „Puma“. Snimljene su izjave 41 sugovornika a u pozadini je prikazano skoro 100 bivših pripadnika 7. gbr. Snimke su sa autentičnih lokacija na kojima je 7. gardijska brigada provodila ratne operacije,  snimano je u dva navrata, početko i krajem srpnja 2020. godine.

 

Rezultat je pred vama. Uskoro ćete moći pogledati obje epizode u navedenim terminima.

 

Osim u navedenim terminima, HRT će, za prigodne datume poput obljetnica iz Domovinskog rata, na svojem trećem programu prikazivati film kao jednu cjelinu u trajanju od 90 minuta. Film će se moći pogledati i na HRT-ovoj online platformi HRTi.
Osim tog dijela za javno prikazivanje, HRT je Udruzi ustupio sav snimljeni materijal za nekomercijalno korištenje, pa ćemo imati 4 dijela od po 25 minuta koje planiramo koristiti u prikazivanju po školama kao dio izvannastvnih aktivnosti.

 

SEMPER PRIMUS

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 42000 Varaždin

Predsjednik : 095 906 4824

Tajnik: 095 230 0652

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

radno vrijeme pon - pet 08 - 15 sati

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.