Čestitka povodom Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske, Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske

  • Published in NOVOSTI

Dana 28. svibnja obilježava se Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske (OSRH), Dan Hrvatske vojske (HV) i Dan Hrvatske kopnene vojske (HKoV).

Ove godine slavi se 30. obljetnica formiranja i svečane smotre Zbora narodne garde, preteče Hrvatske vojske. Zbor narodne garde bio je naziv za profesionalnu, uniformiranu, oružanu formaciju, vojnog ustroja za obavljanje obrambeno-redarstvenih dužnosti u Republici Hrvatskoj. Na stadionu NK Zagreb u Kranjčevićevoj ulici, 28. svibnja 1991. godine, prvi put je održana  službena smotra postrojbe koja je predala prijavak hrvatskome predsjedniku i vrhovnom vojnom zapovjedniku dr. Franji Tuđmanu, a taj čin označio je osnivanje oružanih snaga. U mimohodu je toga dana sudjelovalo oko 800 vojnika i policajaca među kojima i Počasna predsjednička garda te postrojba sinjskih alkara.

 

Hrvatska vojska, stvorena ni iz čega, ispunila je onaj temeljni i najvažniji cilj svake vojne organizacije -zaustaviti agresora, obraniti i osloboditi svoju zemlju te očuvati njezinu suverenost. U njezino stasanje i snaženje ugrađene su mnogobrojne žrtve, no možemo biti ponosni na ostvareno, veliku pobjedu male vojske koja je dovela do ostvarenja stoljetnih hrvatskih težnji i slobodne domovine.

 

Svim bivšim i sadašnjim pripadnicima Oružanih snaga RH, Hrvatske vojske  i Hrvatske kopnene vojske, Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ čestita 30. obljetnicu.

 

SEMPER PRIMUS

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 42000 Varaždin

Predsjednik : 095 906 4824

Tajnik: 095 230 0652

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

radno vrijeme pon - pet 08 - 15 sati

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.