Priopćenje Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi vezano uz obljetnicu VRO „Oluja“ 2021.

  • Published in NOVOSTI

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja smatra velikom proslavom pobjede nad velikosrpskom agresijom koja je počinjena od strane Srbije, Crne Gore i pobunjenih Srba u Republici Hrvatskoj. Toga dana odavanjem počasti prisjećamo se i svih naših suboraca koji su ugradili svoje živote na oltar domovine. Kao bivši pripadnici profesionalnih vojnih postrojbi, a danas okupljeni u Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi smatramo da zaslužujemo biti dionici toga i takvih događanja u RH. Sam protokol obljetnice sačinjen je na način  kako smo već nekoliko godinama zahtijevali, pri tome vodeći računa o epidemiološkim mjerama koje su na snazi. Na isti ZUV HGP nije imao primjedbi, iako je sam protokol objavljen dan prije sastanka u Ministarstvu hrvatskih branitelja na koji smo bili pozvani. Veličanstvena proslava VRO „Oluja“ i nama je u interesu kao i naše zajedništvo. Ono što nas je zasmetalo i što smatramo nekorektnim je „prijedlog“ govornika u ime hrvatskih branitelja na proslavi VRO „Oluja“. ZUV HGP okuplja sve gardijske postrojbe u Republici Hrvatskoj kroz koje je prošlo nešto više od 74 000 pripadnica i pripadnika te samim time smatramo da  smo s time trebali biti upoznati, ali isto tako i sudjelovati u donošenju odluke o govorniku ispred hrvatskih branitelja. Nažalost, Ministarstvo hrvatskih branitelja u suradnji s nama nepoznatim udrugama dalo je prijedlog i odlučilo je da to bude Danijel Rehak.

U nedostatku vremena , ali i isticanja kandidata kojega bi ZUV HGP predložio ne želimo dovoditi ničije ime u situaciju da ga se medijski šikanira, jer se odluka o govorniku ispred hrvatskih branitelja neće promijeniti. Smatramo to nekorektnim potezom Ministarstva hrvatskih branitelja te odlučno odbacujemo prijedlog da se navedena osoba obraća ispred svih hrvatskih branitelja jer je prijedlog govornika nametnut. Prema navedenome Upravna tijela Zbora donijet će odluku o sudjelovanju ZUV HGP u obilježavanju obljetnice VRO „Oluja“ 2021. u Kninu.

                                                                                                            Predsjednik  ZUV HGP

                                                                                                              Željko Dragašević

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 42000 Varaždin

Predsjednik : 095 906 4824

Tajnik: 095 230 0652

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

radno vrijeme pon - pet 08 - 15 sati

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.