ODRŽANA IZBORNO - IZVJEŠTAJNA SJEDNICA SABORA ZUV HGP-a

  • Published in NOVOSTI

U subotu 8. listopada 2022. godine na izborno - izvještajnoj sjednici Sabora Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi za novog predsjednika jednoglasno je izabran Siniša Troha.
Siniša Troha rođen je u Vinkovcima, 18. lipnja 1970. godine, otac je šestero djece te je u braku s Mirjanom Troha.
Umirovljeni je časnik Hrvatske vojske koji iza sebe ima hvale vrijedan ratni put. Sudjelovao je u obrani Republike Hrvatske na bojištima Banije, Like, Slavonije i Dalmacije.
Karijeru je započeo u MUP-u kao policajac, a kasnije i policajac detektiv na odjelu za organizirani kriminal. Na vlastiti zahtjev prešao je u 9. gardijsku brigadu „Vukovi“ gdje je obnašao dužnosti zapovjednika voda, zamjenika zapovjednika izvidničke satnije,
zapovjednika izvidničke satnije, zapovjednika satnije za međunarodne vojne operacije i časnika za obavještajne poslove.
Svoj život posvetio je doškolovanju, unaprjeđivanju znanja i vještina stoga je uz završenu srednju školu za unutarnje poslove završio temeljnu (razina vod/satnija) i naprednu (razina satnija/bojna) časničku školu te obuku za osposobljavanje časnika za rad u međunarodnom okruženju, sudjelovanju u međunarodnim vojnim misijama i operacijama u Centru za obuku međunarodnih vojnih operacija.
Na „Military Joint Multinational Readiness Center“ u Hohenfelsu, glavnom centar za borbenu obuku američke vojske, europskih saveznika i partnera, 2008. godine stječe status mentora za sposobnosti opservacije i mentoriranja Afganistanske vojske kao i njeno povezivanje s koalicijskim snagama (OMLT). U istom Centru 2012. godine završava tečaj za mentora za sposobnost opservacije i mentoriranja afganistanske policije i povezivanje s koalicijskim snagama (POMLT), a u Zagrebu završava tečaj komunikacije i mentoriranja Obrazovnog centra za unutarnje poslove.
Sudjelovao je u vojnim misijama u Afganistanu i Siriji.
Osim svoje uspješne vojne i policijske karijere, uspjehe je postigao i u nogometnoj karijeri, nekada član nogometne akademije bio je i trener razine UEFAB. Predsjednik je Nogometnog kluba ”Velebit” iz Gospića.

U svom obraćanju nakon izbora za predsjednika ZUV HGP-a naglasio je kako će nastaviti aktivno ukazivati na probleme braniteljske populacije s posebnim naglaskom  na zaštitu  dostojanstva Domovinskog rata i hrvatskih branitelja.

Ovim putem zahvaljujemo se dosadašnjem predsjedniku ZUV HGP-a, Željku Dragaševiću na predanom radu i angažmanu, a novoizabranom predsjedniku Siniši Troha želimo puno uspjeha u daljnjem radu i vođenju ZUV HGP-a.

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 42000 Varaždin

Predsjednik : 095 906 4824

Tajnik: 095 230 0652

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

radno vrijeme pon - pet 08 - 15 sati

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.