PREDSTAVLJEN MURAL S MOTIVOM 7. GARDIJSKE BRIGADE „PUMA“ U LIVNU

  • Published in NOVOSTI

U srijedu, 02.11.2022. godine u gradu Livnu, (BiH) predstavljen je mural s motivima 7. gardijske brigade „Puma“. Na muralu je prikazan grb 7. gardijske brigade „Puma“,  hrvatska zastava, križ te gardist, pripadnik 7. gardijske brigade kako pozdravlja planinu Dinaru.

Mural je dimenzija 12x4 m, a nalazi se u centru grada Livna, na sportskoj dvorani Srednje strukovne škole u Ulici Gabrijela Jurkića u smjeru Kupresa. Autor murala je zagrebački umjetnik Kruno Tuđen - Thorn koji je mural oslikavao tri dana od 29.10.-31.10.2022. godine.

 Mural je nastao u suradnji Udruge „Puma“, grada Livna,  Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO-a s područja grada Livna i Srednje strukovne škole.

Izrađeni mural je dio aktivnosti oslikavanja murala diljem Hrvatske i BiH kojima je cilj promocija 7. gardijske brigade „Puma“ i njezinih pripadnika, a sve u sklopu obilježavanja „Godine Puma“, tj. 30. obljetnice osnutka 7. gardijske brigade „Puma“ u koji je uključeno i Ministarstvo hrvatskih branitelja.

 Zahvaljujemo se Draganu Konti, predsjedniku  Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a Herceg Bosne za Hercegbosansku županiju, gradu Livnu, gradonačelniku Darku Čondriću, ravnatelju Srednje strukovne škole, Saši Grabovcu i hrvatskim braniteljima s područja grada Livna  na organizacijskoj i logističkoj podršci tijekom izrade murala.

 Ovim putem zahvaljujemo se i građanima grada Livna koji su ovaj mural, posvećen 7. gardijskoj brigadi „Puma“ i njenim bojovnicima,  pozitivno prihvatili.

 

SEMPER PRIMUS

 

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 42000 Varaždin

Predsjednik : 095 906 4824

Tajnik: 095 230 0652

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

radno vrijeme pon - pet 08 - 15 sati

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.