OBILJEŽENA 28. OBLJETNICA VRO „MAESTRAL“

  • Published in NOVOSTI

Predstavnici Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ dana 07. rujna 2023. godine na Gradskom groblju Varaždin položili su vijence i zapalili svijeće u povodu 28. obljetnice vojno redarstvene operacije „Maestral“. VRO „Maestral“ trajala je u razdoblju od 07. do 15. rujna 1995. godine, a tijekom operacije poginulo je 8 pripadnika 7. gardijske brigade „Puma“. Molitvu za poginule pripadnike 7. gardijske brigade „Puma“ predvodio je vlč. Ivica Cujzek. 

 

Počast poginulima odali su i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić, zamjenica župana Silvija Zagorec, izaslanik Hercegbosanske županije predsjednik Vlade dr. sc. Ivan Vukadin i predsjedatelj Skupštine Hercegbosanske županije Joso Čosić koji su istog dana provodili aktivnosti obilježavanja Dana Varaždinske županije te su potpisali Sporazum o suradnji Varaždinske i Hercegbosanske županije.

 

Tijekom ratnog puta 7. gardijske brigade „Puma“ poginuo je 91 pripadnik i 1 je nestao. 

Na području Bosne i Hercegovine poginula su 52 pripadnika 7. gardijske brigade „Puma“, au Hercegbosanskoj županiji, na području Livna, Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara poginula su 32 pripadnika 7. gardijske brigade „Puma“.

 

Neka im je vječna slava i hvala.

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 42000 Varaždin

Predsjednik : 095 906 4824

Tajnik: 095 230 0652

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

radno vrijeme pon - pet 08 - 15 sati

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.