ODRŽANA TERENSKA NASTAVA VISOKE DOČASNIČKE IZOBRAZBE U VARAŽDINU

 • Published in NOVOSTI

Centar vojnih škola „Petar Zrinski” u sastavu Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman” provodi Visoko dočasničku izoborazbu koja se sastoji od terenske nastave, obilaska memorijalnih mjesta i značajnih događaja iz Domovinskog rata. U sklopu navedenog, dana 24. listopada 2023. godine, u gradu Varaždinu održana je izobrazba na temu „Varaždinski dani rata i predaja 32. Varaždinskog korpusa“.

Polaznici 22. naraštaja Visoke dočasničke izobrazbe predvođeni voditeljem izobrazbe časničkim namjesnikom Sinišom Šurminom posjetili su 2. OMB „Pume“ u vojarni 7. gardijske brigade „Puma“. Časnički namjesnik Dalibor Škvarić, prvi dočasnik 2. OMB „Pume“ te zamjenik zapovjednika bojne, satnik Goran Šarlija polaznicima 22. naraštaja Visoke dočasničke izobrazbe odražli su prezentaciju o 2. OMB „Pume“, nakon čega su u kapelici Sv. Jurja u vojarni 7. gardijske brigade „Puma“ zapalili svijeće za sve poginule, nestale i preminule pripadnike 5. bojne 1. A brigade „Tigrovi“ i 7. gardijske brigade „Puma“ čije se spomen ploče nalaze na zidovima kapelice.  

Popodnevna izobrazba je nastavljena u organizaciji Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ kod Spomenika „PUMA“ u Parku 7. gardijske brigade Hrvatske vojske „Puma“ gdje su predstavnici Udruge Robert Puja, Mirko Bočkaj i Dražen Habek polaznicima 22. naraštaja Visoke dočasničke izobrazbe održali sat povijesti o ratnom putu 7. gardijske brigade „Puma“, kao i o spomeniku „PUMA“ u našem parku te spomeniku 31 poginulim i 1 nestalom pripadniku 7. gardijske brigade „Puma“ na Velikoj Duvjakuši na Dinari.

Polaznici 22. naraštaja Visoke dočasničke izobrazbe posjetili su i Županijsku palaču u Varaždinu u kojoj ih je prigodnim riječima pozdravio župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, a potom su razgledali i Centar za posjetitelje, Stari Grad te ostale kulturne znamenitosti grada Varaždina.

Centar vojnih škola “Petar Zrinski” u sastavu Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” ostvaruje misiju i viziju temeljenu na sigurnosnoj politici Republike Hrvatske te pridonosi međunarodnim naporima u postizanju mira i izgradnji povjerenja u regiji i svijetu. Visoka dočasnička izobrazba četvrta je i najviša razina izobrazbe dočasnika i predstavlja integriranu izobrazbu na kojoj dolazi do transformacije dočasnika, koji svoja znanja i sposobnosti proširuju s taktičke na operativnu i strategijsku razinu. Dvadeset i drugi naraštaj Visoke dočasničke škole, osim pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, pohađaju i polaznici iz partnerskih zemalja - Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije te Slovenije.

 • A

  A

 • B

  B

 • B1

  B1

 • B2

  B2

 • B3

  B3

 • B4

  B4

 • C

  C

 • C1

  C1

 • C3

  C3

 • D

  D

 • D2

  D2

 • E1

  E1

  PODACI O UDRUZI

  Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

  Harambašićeva 34 42000 Varaždin

  Predsjednik : 095 906 4824

  Tajnik: 095 230 0652

  administrativni tajnik 095 230 0650

  e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  radno vrijeme pon - pet 08 - 15 sati

   

  UVJETI KORIŠTENJA

  Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.