Suradnja Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ i Druge gimnazije Varaždin

Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ i Druga gimnazija Varaždin nastavljaju uspješnu suradnju u okviru Ugovora o poslovnoj suradnji zaključenog u cilju poboljšanja obrazovnih i društvenih rezultata koje zajedno ostvaruju. U sklopu učeničkog natjecanja Ponos domovine u Drugoj gimnaziji Varaždin održan je okrugli stol na temu “Genocid u Prijedoru 1992.- 2017. “

Na predavanju, kojem je  središnja tema bilo izlaganje Mirsada Duratovića, predsjednika Udruženja logoraša „Prijedor 92“, koji je prvi puta službeno posjetio Drugu gimnaziju Varaždin, gospodin Duratović je upoznao prisutne kroz vlastito svjedočanstvo o potresnoj istini događanja u Prijedoru nad Hrvatima i Bošnjacima.

Predavanju su prisustvovali prof. Jadranka Jagenčić-Šušnjić, predsjednica Županijskog stručnog vijeća nastavnika povijesti, zatim nastavnici povijesti Druge gimnazije Varaždin prof. Marko Rogulja i prof. Nikola Slunjski i brojni drugi nastavnici i djelatnici škole i članovi Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ Robert Puja i Igor Tkalec.

Na predavanju je prezentirana ratna fotodokumentacija iz najgorih logora s ovih prostora, a sve su pomno  pratili i učenici Druge gimnazije Varaždin koji ove godine predstavljaju školu na natjecanju Ponos domovine u poluzavršnici, nakon uspješno odrađenih dvaju eliminacijskih krugova u provjeri znanja iz područja Domovinskog rata.

Tijekom okruglog stola sudionici su iznijeli mnoge činjenične poveznice između Varaždina i Prijedora te je iznesen obostrani prijedlog za nastavkom suradnje s Drugom gimnazijom Varaždin i udrugom veterana 7. gardijska brigada “Puma”.

Prvog travnja, u Drugoj gimnaziji Varaždin po 7. put zaredom održana je regionalna poluzavršnica natjecanja "Ponos domovine" - i to dosad najjače i najbrojnije, uz sudjelovanje 18 ekipa, od kojih polovica iz našeg kraja.

U poluzavršnici je sudjelovalo 6 ekipa iz Druge gimnazije Varaždin, 2 ekipe Elektrostrojarske škole Varaždin, jedna ekipa Srednje škole Novi Marof te ekipe srednjih škola iz Delnica, Vukovara, Sesveta, Pregrade, Dugog Sela i Osijeka.

Natjecatelji iz Druge gimnazije studiozno su se pripremili, uz pomoć predstavnika Udruge veterana 7. gardijska  brigada „PUMA“ Roberta Puje, Jurice Šare i Igora Tkaleca, što je dalo rezultate, tako da su dvije ekipe iz Druge gimnazije pozvane na državno natjecanje.

Ovo je prva direktna suradnja škole kao odgojno-obrazovne institucije i braniteljske udruge u području obrazovanja, a rezultati ukazuju da je ovakva vrsta suradnje kao društvena djelatnost korisna i potrebna.

 

Zahvaljujemo na uspješnoj suradnji Drugoj gimnaziji Varaždin.

 

Izvor: Druga gimnazija Varaždin, evarazdin.hr, Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA"

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 42000 Varaždin

Predsjednik : 095 906 4824

Tajnik: 095 230 0652

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

radno vrijeme pon - pet 08 - 15 sati

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.