OBILJEŽEN DAN ORUŽANIH SNAGA RH U LEPOGLAVI

  • Published in NOVOSTI

Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ sudjelovala je u obilježavanju Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske u Lepoglavi i Danu otvorenih vrata udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava koje je organizirala Udruga Branitelji Hrvatske Lepoglava dana 26. svibnja 2019. već petu godinu za redom.

 Tom prigodom održana je sveta misa u Crkvi Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije u Lepoglavi, nakon čega je uslijedila komemoracija, polaganje vijenaca i paljenje svijeća u Parku hrvatskih branitelja. Otvaranje svečanosti 5. obilježavanja Dana oružanih snaga RH održano je u gradskom parku pored Doma kulture u Lepoglavi gdje su se svima okupljenima obratili Dražen Husnjak, predsjednik Udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava, Marijan Škvarić, gradonačelnik Grada Lepoglave, natporučnik Krunoslav Slavinec, izaslanik zapovjednika 2. mehanizirane bojne Pume te brigadni general Zdravko Jakop, izaslanik ministra obrane RH. Također, svim prisutnima obratili su se i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata koje su sudjelovale na obilježavanju te su tom prilikom građanima predstavili svoj rad i aktivnosti.

 U sklopu programa građanima je također bilo omogućeno razgledavanje vojne opreme i borbenih sredstava u organizaciji pripadnika 2. motorizirane bojne Pume Varaždin, prezentacija dijela borbenih vještina i postupaka pripadnika 2. motorizirane bojne Pume, izložba ratnih eksponata, fotografija, zastava i uspomena dijela ratnih postrojbi iz Domovinskog rata, izložba knjiga i monografija iz Domovinskog rata, Airsoft konvencija P.A.S. kluba Lepoglava u sklopu koje je organizirano gađanje iz replika za posjetitelje, te je predstavljena i akcija „Poštuj život - vrati oružje“ u organizaciji MUP-a, pp Ivanec.

 Ovim putem srdačno se zahvaljujemo organizatoru i domaćinu na pozivu i ugodnom druženju!

 

 

 

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 Varaždin

Tel : 042 230 065

Mob : 095 906 4824

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.