PROJEKT „ ZAJEDNO PROTIV COVIDA - 19“ i „ IZGRADNJA OBITELJSKE KUĆE“

  • Published in NOVOSTI

Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ iz sredstava Ministarstva hrvatskih branitelja dodijeljenih putem Javnog poziva za financiranje /sufinanciranje aktivnosti psihološkog i socijalnog osnaživanja te podizanja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji provodi samostalno 2 projekta

„ Zajedno protiv COVIDA - 19“ i „ Projekt izgradnje obiteljske kuće“.

 

Projekt „ Zajedno protiv COVIDA - 19“

 Projekt se odvija kroz pružanje usluga psihosocijalne podrške, telefonskih razgovora i pružanja informacija te obilascima korisnika kad je to moguće i potrebno, pridržavajući se svih mjera socijalnog distanciranja i uputa Nacionalnog kriznog stožera.

Cilj projekta „Zajedno protiv COVIDA -19“ je provedbom izvaninstitucionalnih aktivnosti utjecati na razinu psihosocijalnog i socijalnog uključivanja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, stradalnika iz Domovinskog rata te članova njihovih obitelji kako bi se doprinijelo prevladavanju poteškoća izazvanih zdravstvenim i drugim poteškoćama, te povećanje socijalne uključenosti i unaprjeđivanje kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji pogođenih pandemijom COVID - 19.

Ukupna vrijednost projekta je 50.000,00 kuna.

Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ ima zaposlenu socijalnu radnicu i sve informacije vezane uz provođenje projekta mogu se dobiti osobno u Udruzi veterana 7. gardijska brigada“ PUMA“  svakim radnim danom od 8:00 h do 15:00 h.

Kontakt osobe:

Vesna Hanžek, socijalna radnica - broj mob: 095/230 0650.

Robert Puja, predsjednik Udruge - broj mob: 095/906 4824

Jurica Šare, tajnik Udruge - broj mob: 095/230 0652.

Projekt je u tijeku i završava sa 31.12.2020. godine.

 

 „Projekt izgradnje obiteljske kuće “.

 Tijekom potresa u ožujku 2020. godine u gradu Zagrebu i okolici oštećen je velik broj stambenih objekata. U Krapinsko-zagorskoj županiji na adresi: Slani potok 85, Gornja Stubica, oštećena je obiteljska kuća obitelji hrvatskog branitelja, nekadašnjeg pripadnika 7. gardijske brigade „Puma“. Po procjenama stručnjaka, kuća nije za stanovanje nego ju je potrebno rušiti. Budući da obitelj nije u stanju sama snositi materijalne troškove izgradnje kuće, potrebna im je pomoć, pa se ovim projektom nastoji osigurati građevinski materijal potreban za izgradnju iste.

Projekt se odvija kroz kupnju građevinskog materijala i donacijom istoga obitelji hrvatskog branitelja.

Cilj projekta je pomoć i podizanje kvalitete života branitelja i članova njegove obitelji kroz donaciju građevinskog materijala za izgradnju kuće, koja je stradala u potresu 2020. godine, a ukupna vrijednost projekta je 100.000,00 kuna.

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 42000 Varaždin

Predsjednik : 095 906 4824

Tajnik: 095 230 0652

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

radno vrijeme pon - pet 08 - 15 sati

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.