Priopćenje ZUV HGP vezano uz sramotne istupe predsjednika HVIDR-e RH Josipa Đakića

  • Published in NOVOSTI

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi okuplja 9 članica gardijskih postrojbi RH te naj oštrije osuđuje ophođenje, ponašanje i djelovanje predsjednika HVIDR-e i zastupnika u Hrvatskom saboru Josipa Đakića. 1.GBR Tigrovi, 2. GBR Gromovi, 3. GBR Kune, 4. GBR Pauci, 5. GBR Sokolovi, 7. GBR Puma, 9. GBR Vukovi, 1. Hrvatski gardijski Zdrug i 84 gardijsku bojnu Termiti Zadar.

Naime, u tijeku rasprave o amandmanima u Hrvatskom saboru o zakonu o civilnim žrtvama Domovinskog rata Josip Đakić povrijedio je ne samo hrvatskog branitelja Stipu Mlinarića Čipu koji je preživio srpske logore i koji je u ratu izgubio članove obitelji već i svakog istinskog branitelja iz Domovinskog rata rekavši "Jednako tako, mogao bih i ja - budući da kod nas sumnja na izdaju hrvatskih interesa - reći da je u logoru prokazivao svoje kolege".

ZUV HGP podržava sve branitelje koji korektno sudjeluju u kreiranju naše države pa tako i one koji se bave politikom bez obzira na njihovu stranačku pripadnost. Svi smo se borili za demokraciju ali isto tako naj oštrije osuđujemo i nikada nećemo podržavati da se u ime stranačkih politika obračunavaju na osobnoj razini s ljudima koji su proživjeli ratne strahote uzrokovane velikosrpskom agresijom na RH.

Ako se ovako ponaša hrvatski branitelj i to još predsjednik HVIDR-e prema svome suborcu, ne možemo se čuditi ostalima koji sjede u istom tom saboru, a koji su sudjelovali ili podržavali članove svojih obitelji u agresiji na Hrvatsku, onih koji traže ukidanje naših simbola, progon hrvatskih branitelja te koji izjednačavaju nas hrvatske branitelje i agresora koji nas je napadao.

Apeliramo na sve  hrvatske branitelje u Hrvatskom saboru i sve ostale koji se bave politikom da osude ovakav Đakićev primitivizam i govor mržnje prema suborcima. Ovakav način rasprave u Hrvatskom saboru i obraćanje hrvatskom branitelju je ispod svake razine ljudskog dostojanstva.

Pozivamo članove HVIDR-e Republike Hrvatske da se javno ograde od neprimjerenih izjava svoga predsjednika te na trenutnu suspenziju Josipa Đakića i održavanje izvanredne skupštine HVIDR-e. Đakiću ovo nije prvi put da radi u korist stranačkih politika, a protiv hrvatskih branitelja.

 

 

                                                                                      ZUV HGP

                                                                            Predsjednik  Željko Dragašević

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 42000 Varaždin

Predsjednik : 095 906 4824

Tajnik: 095 230 0652

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

radno vrijeme pon - pet 08 - 15 sati

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.