PREDSTAVLJANJE MURALA U SELNICI, 23.4.2022.

U subotu dana 23.4.2022. godine predstavljeni su murali u Općini Selnica, Međimurska županija,  u suradnji Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ i općine Selnica.

Naš mural s motivom 7. gardijske brigade „Puma“ nalazi se na trafostanici u centru Selnice, na županijskoj cesti ŽC2005, Čakovec - Selnica - Sveti Martin na Muri. Tema murala koji je financiran putem javnog natječaja Općine Selnica je Vukovarski vodotoranj i 7. gardijska brigada „Puma“. Mural Vukovarskog vodotornja je dimenzija 7 x 2,20 m, dok je mural s grbom 7. gardijske brigade „Puma“ 5 x 2,20 m,  a autor murala je zagrebački umjetnik Kruno Tuđen - Thorn.

Izrađeni murali u Selnici dio su aktivnosti oslikavanja murala diljem Hrvatske kojima je cilj promocija 7. gardijske brigade „Puma“ i njezinih pripadnika, a sve u sklopu obilježavanja „Godine Puma“, tj. 30. obljetnice osnutka 7. gardijske brigade „Puma“.  U izradu murala uključene su jedinice lokalne samouprave i Ministarstvo hrvatskih branitelja, a glavni pokretač i organizator je Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“. Tijekom ove godine u planu je oslikavanje tridesetak murala u Republici Hrvatskoj.

Zahvaljujemo općini Selnica i načelniku općine Ervinu Vičeviću na suradnji i predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata na prisustvovanju predstavljanja murala.

Priča se nastavlja....

SEMPER PRIMUS