SUSRET POVIJESNIH POSTROJBI 2022.

  • Published in NOVOSTI

Povijesni postroj 7. gardijske brigade „PUMA“ i ove godine tradicionalno sudjelovao je na Susretu povijesnih postrojbi koji organizira Varaždinska građanska garda.

Varaždinska građanska garda ugostila je povijesne postrojbe iz Bakra, Požege, Pregrade, Križevaca, Osijeka, Vinkovaca, Županje, austrijskog Linza, njemačkog Ravensburga, Tomislavgrada iz BiH, Ivanca, Čakovca, Ivanić Grada, Samobora, Svete Nedjelje i Krapine. Ukupno je ove godine zajedno sa domaćinom sudjelovalo 18 povijesnih postrojbi.

Sudionici susreta održali su mimohod gradskim ulicama. Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća kod Križa zahvalnosti te postrojavanja na Trgu kralja Tomislava, ispred Gradske vijećnice Grada Varaždina, zapovjednik Varaždinske građanske garde Dražen Loparić predao je prijavak gradonačelniku. Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj održao je tradicionalni prijem za predstavnike povijesnih postrojbi povodom 21. Susreta povijesnih postrojbi u Varaždinu gdje je pozdravio sve sudionike i zahvalio im na dolasku.

  1. Susret povijesnih postrojbi održava se na 174. godišnjicu pripojenja Međimurja Matici Hrvatskoj.

 „Varaždinska građanska garda čuva povijest, tradiciju i kulturne vrijednosti grada Varaždina, kao što to činite i vi u svojim gradovima iz kojih dolazite. Hvala vam na tome i drago mi je što vas mogu pozdraviti na vašem tradicionalnom okupljanju u Varaždinu. Naši varaždinski Purgari i dalje su izuzetno aktivni, realiziraju brojne projekte i kontinuirano rade na osmišljavanju novih čime zaista obogaćuju kulturno turističku ponudu našeg grada. Želim vam svim puno uspjeha u vašem radu i uživajte u današnjem susretu!“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

 Nakon programa, organizirano je druženje svih pripadnika povijesnih postrojbi.

Zahvaljujemo Varaždinskoj građanskoj gardi na pozivu i organizaciji ove velike manifestacije.

  • A

    A

  • B

    B

  • B1

    B1

  • B2

    B2

  • C

    C

  • C1

    C1

  • D

    D

  • D1

    D1

  • D2

    D2

  • E

    E

    PODACI O UDRUZI

    Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

    Harambašićeva 34 42000 Varaždin

    Predsjednik : 095 906 4824

    Tajnik: 095 230 0652

    administrativni tajnik 095 230 0650

    e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

    radno vrijeme pon - pet 08 - 15 sati

     

    UVJETI KORIŠTENJA

    Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.