IZBORNIKU ZLATKU DALIĆU DODIJELJENO PRIZNANJE „OSOBA GODINE 2022.“

Predstavnici Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“, dana 02. veljače 2023. godine nazočili su svečanoj dodjeli priznanja „Osoba godine 2022.“ koja se održala u Županijskoj palači u Varaždinu.

Dodjelu priznanja organizirala je Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. u suradnji s drugim udrugama proisteklih iz Domovinskog rata i Varaždinskom županijom, a priznanje je uručeno gospodinu Zlatku Daliću, izborniku hrvatske nogometne reprezentacije. Za ovu odluku glasovao je velik broj predstavnika braniteljskih udruga jer je Zlatko Dalić zajedno sa hrvatskim reprezentativcima pokazao kako se igra i bori za Domovinu i kako se s ponosom diljem svijeta nosi hrvatski dres.

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. naglasio je kako je Zlatko Dalić osoba kakva ne postoji na ovim područjima. Naime, kako je objasnio, kada netko dosegne slavu, obično se promijeni, no s Dalićem to nije slučaj, a na nas branitelje je, priznaje, ostavio snažan dojam.

Prigodom ove svečanosti govor su održali i izaslanik Vlade RH i predsjednika Andreja Plenkovića te ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda gospodin Dinko Tandara, potom general Ivan Tolj, koji je za Dalića istaknuo da je “izbornik svih izbornika”,  župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, predsjednik Udruge specijalne jedinice policije varaždinskih “Roda” i predsjednik NK Varaždin Dražen Vitez, predsjednik Udruge veterana 7. gardijske brigade „PUMA“ Robert Puja.

Župan Anđelko Stričak naglasio je kako bez branitelja slobodna, neovisna i međunarodno priznata Republika Hrvatska članica euroatlantskih integracija danas sigurno ne bi postojala. Upravo su crveno-bijele kockice spojile izbornika Dalića koji je, jedan od najpoznatijih Varaždinaca u povijesti i legendarne Pume.

Govornicima se pridružio i Vlado Košić, sisački biskup, koji je također čestitao izborniku na velikom uspjehu, dok je u glazbenom dijelu programa nastupao i Mirko Švenda Žiga. Na svečanosti su bili nazočni i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata iz raznih krajeva Hrvatske, a izborniku su stigli i brojni brzojavi i riječi podrške, od Kanade, Australije, Francuske, pa sve do Daličeva rodnog mjesta – Livna.

Zlatko Dalić zahvalio se braniteljima i udrugama proisteklih iz Domovinskog rata na dočeku i dodjeli priznanja te istaknuo kako mu to daje poticaj da se još više bori i zastupa vrijednosti nastale Domovinskim ratom. Naglasio je i kako mu je Varaždinska županija dala velike šanse i da mu je iznimna čast živjeti u domu legendarnih Puma.

SEMPER PRIMUS

• B