POZIV NA OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA NESTALIH OSOBA I DANA SJEĆANJA NA NESTALE OSOBE U DOMOVINSKOM RATU

  • Published in NOVOSTI

Pozivamo obitelji poginulih, nestalog i preminulih pripadnika 7. gardijske brigade „Puma“, bivše pripadnike 7. gardijske brigade „Puma“, članove Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ i hrvatske branitelje da dana 30. kolovoza 2023. godine nazoče obilježavanju Međunarodnog dana nestalih osoba i Dana sjećanja na nestale osobe u Domovinskom ratu u organizaciji Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Republike Hrvatske i domaćina, Udruge obitelji zatočenih i nestalih branitelja Varaždinske županije uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja, Varaždinske županije i Grada Varaždina.

Obilježavanje Međunarodnog dana nestalih osoba i Dana sjećanja na nestale osobe u Domovinskom ratu, započet će u 09:00 sati polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Križa branitelja na Gradskom groblju Varaždin, a potom će se,  s početkom u 10:00 sati,  u Katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije na Nebo održati Sveta Misa za sve poginule, nestale i preminule hrvatske branitelje te civilne žrtve Domovinskog rata koju će predvoditi varaždinski biskup mons. Bože Radoš. Nakon odavanja počasti, u 11:30 sati, na Kapucinskom trgu održat će se svečani program obilježavanja Međunarodnog dana nestalih osoba i Dana sjećanja na nestale osobe u Domovinskom ratu. U sklopu obilježavanja, u vremenu od 10:00 do 17:00 sati, u šatoru na Kapucinskom trgu održat će se i prezentacija aktivnosti, rada i opreme iz djelokruga rada Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja.

Molimo da obilježavanju nazočite u obilježjima Udruge sa beretkom.

SEMPER PRIMUS

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 42000 Varaždin

Predsjednik : 095 906 4824

Tajnik: 095 230 0652

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

radno vrijeme pon - pet 08 - 15 sati

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.