POZIV NA OBILJEŽAVANJE 31. OBLJETNICE OSNUTKA 7. GARDIJSKE BRIGADE „PUMA“ I DANA 2. OMB „PUME“

  • Published in NOVOSTI

Pozivamo članove obitelji poginulih, nestalog i preminulih pripadnika 7. gardijske brigade „Puma“, bivše pripadnike 7. gardijske brigade „Puma“, članove udruge te njihove obitelji da nazoče obilježavanju 31. obljetnice osnutka 7. gardijske brigade „Puma“ i Dana 2. OMB „Pume“.

Svečano obilježavanje provodit će se kroz dva dana, 21. i 22. prosinca 2023. godine. Dana 21. prosinca 2023. godine obilježavanje će se održati u Vinici, tradicionalnim polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za sve poginule, nestale i preminule pripadnike 7. gardijske brigade „Puma“ i 5. bojne 1. A brigade „Tigrovi“ kod spomen-ploče 5. bojne 1. A brigade „Tigrovi“ i 7. gardijske brigade „Puma“. Molitvu će predvoditi župnik Župe Vinica, vlč. Valent Posavec.

Drugog dana obilježavanja 31. obljetnice osnutka 7. gardijske brigade „Puma“ i Dana 2. OMB „Pume“, 22. prosinca 2023. godine, Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ provodit će dvije aktivnosti.

U Parku 7. gardijske brigade Hrvatske vojske „Puma“ u Varaždinu bit će održan sat povijesti - „Povjesnica 7. gardijske brigade „Puma“ za učenike osnovnih škola s područja Grada Varaždina. U sklopu navedenog, učenici će u spomen na 7. gardijsku brigadu „Puma“ i njezine pripadnike položiti ruže kod Spomenika „PUMA“ u Parku 7. gardijske brigade Hrvatske vojske „Puma“.

Središnja svečanost obilježavanja 31. obljetnice osnutka 7. gardijske brigade „Puma“ i Dana 2. OMB „Pume“ započet će služenjem Svete mise za sve poginule, nestalog i preminule pripadnike 7. gardijske brigade „Puma“ u Crkvi Dobrog Pastira, a predvodit će ju Varaždinski biskup, msgr. Bože Radoš. Obilježavanje će se nastaviti u Kapelici Sv. Juraj u Vojarni 7. gardijske brigade „Puma“, gdje će uzvanici položiti vijence i zapaliti svijeće za sve poginule, nestalog i preminule pripadnike 7. gardijske brigade „Puma“. Ujedno, obilježavanju će nazočiti i učenici Druge gimnazije Varaždin koji sudjeluju u projektu „Tragovima lokalnog i nacionalnog identiteta“ te će položiti ruže u spomen na sve poginule, nestalog i preminule pripadnike 7. gardijske brigade „Puma“. Nakon odavanja počasti, a u sklopu obilježavanja Dana 2. OMB „Pume“, u Vojarni 7. gardijske brigade „Puma“ održat će se Svečano postrojavanje 2. OMB „Pume“.

Po završetku središnje svečanosti obilježavanja 31. obljetnice osnutka 7. gardijske brigade „Puma“ i Dana 2. OMB „Pume“, za sve goste, uzvanike, članove Udruge, bivše pripadnike 7. gardijske brigade „Puma“ te predstavnike udruga proisteklih iz Domovinskog rata organiziran je domjenak i druženje koji će se održati u River Pub restaurant & caffe bar.

Veselimo se vašem dolasku.

 

SEMPER PRIMUS

 

 

 

PROGRAM OBILJEŽAVANJA 31. OBLJETNICE OSNUTKA 7. GARDIJSKE BRIGADE „PUMA“

I DANA 2. OMB „PUME“

 

21.12.2023. ( četvrtak )  

- 10:00 h - polaganje cvijeća i paljenje svijeća

               - Vinica, Spomen-ploča 5. bojne 1. A brigade „Tigrovi“ i 7. gardijske brigade „Puma“

                                              

 

22.12.2023. ( petak)  

AKTIVNOST 1

- 09:30 - Sveta misa

            - Crkva Dobrog pastira - Varaždin, Hallerova aleja 8

 

- 10:45 - polaganje vijenaca, paljenje svijeća, blagoslov i molitva

            - Vojarna 7. gardijske brigade „Puma“, Kapelica Sv. Juraj

 

- 11:00 h - svečano postrojavanje 2. OMB „Pume“

               - Vojarna 7. gardijske brigade „Puma“

 

- 12:30 h - domjenak i druženje

                 - River Pub restaurant & caffe bar - Varaždin, Ul. Mihovila Pavleka Miškine 53

 

 

AKTIVNOST 2

- 11:15 - 13:15 h - sat povijesti za učenike osnovnih škola s područja Grada Varaždina

                            - Park 7. gardijske brigade Hrvatske vojske „PUMA“

 

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 42000 Varaždin

Predsjednik : 095 906 4824

Tajnik: 095 230 0652

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

radno vrijeme pon - pet 08 - 15 sati

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.