Obilježen Dan oružanih snaga Republike Hrvatske i Hrvatske kopnene vojske

Predstavnici Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“,  dana 19. svibnja 2024. godine  prisustvovali su obilježavanju Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske i Hrvatske kopnene vojske i ujedno i Dana otvorenih vrata Udruge branitelja Hrvatske.

Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske i Hrvatske kopnene vojske obilježen je u Lepoglavi prigodnim programom kojeg su organizirali Grad Lepoglava i Udruga branitelji Hrvatske Lepoglava.

Svečanosti obilježavanja uz gradonačelnika Grada Lepoglave Marijana Škvarića nazočili su i  državni tajnik brigadni general Zlatko Jakop, ujedno i izaslanik potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra obrane Ivana Anušića, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH, general pukovnik Tihomir Kundid, voditeljica Područnog odjela Varaždin Snježana Hunjet, ujedno i izaslanica potpredsjednica Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, načelnik Općine Pušća Filip Bernardić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Lepoglave Robert Dukarić, ratni gradonačelnik Varaždina general Stjepan Adanić, načelnik PU međimurske Ivan Sokač te udruge proistekle iz Domovinskog rata.

Nakon misnog slavlja za poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, kod spomen obilježja u Parku hrvatskih branitelja odana je počast 12-orici poginulih branitelja s područja Grada Lepoglave, nakon čega je uslijedio defile centrom Lepoglave, do centralnog gradskog parka gdje je uz počasni pucanj kuburaša iz Kamenice i Višnjice službeno otvoren program obilježavanja Dana OSRH u Lepoglavi, ujedno i Dan otvorenih vrata Udruge branitelja Hrvatske.

Državni tajnik, brigadni general Zlatko Jakop zahvalio se svima što su došli u Lepoglavu na obilježavanje Dana oružanih snaga RH, poručivši kako je to obaveza nas koji smo živi da se prisjetimo onih koji su položili život za slobodnu Republiku Hrvatsku.

Program je nastavljen tribinom „Varaždinski kraj u Domovinskom ratu” te razgledavanjem izložbi fotografija i vojne opreme, predstavljanjem rada braniteljskih udruga i mogućnostima školovanja te rada u Oružanim snagama Republike Hrvatske, a završen druženjem sudionika uz nastup Tamburaškog sastava „Biseri“.

Ovim putem još jednom se zahvaljujemo Udruzi Branitelji Hrvatske Lepoglava na pozivu i srdačnom gostoprimstvu.

• A1

A1