ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA UDRUGE VETERANA 7. GARDIJSKA BRIGADA „PUMA“

Dana 11.02.2017. godine održana je Izborna Skupština Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ Varaždin. U radu Skupštine sudjelovalo je 112 redovnih članova Udruge. Skupštinu je otvorio predsjednik Udruge Robert Puja, pozdravio prisutne te predložio verifikacijsku komisiju, radno predsjedništvo, zapisničara i ovjerovitelje zapisnika. Nakon izglasavanja od strane Skupštine, radno predsjedništvo,  preuzelo je vođenje Skupštine.

Predložen je dnevni red koji je izglasan te su uslijedili izvješće o radu Udruge, financijsko izvješće, izvješće Nadzornog odbora i Suda časti koji su ujedno i dati na raspravu te ih je Skupština bez prigovora usvojila.

Nakon redovnih izvješća uslijedilo je izvješće o radu Udruge u mandatnom razdoblju koje je podnio predsjednik Udruge Robert Puja. U svom izlaganju osvrnuo se na najznačajnije aktivnosti koje je Udruga provela u četverogodišnjem razdoblju, kao što su otvorenje Parka 7. gardijske brigade HV „PUMA“, izrada i postavljanje Spomenika poginulim, preminulim i nestalom pripadniku 7. gardijske brigade „PUMA“ u Parku 7. gardijske brigade HV „PUMA“ u Varaždinu, uređenje Spomen područja na Velikoj Duvjakuši i mnoge druge koje Udruga redovito provodi.

Potom je  uslijedila točka dnevnog reda prijedlozi i izbor tijela Udruge. Kao kandidat za predsjednika Udruge ponovo je predložen Robert Puja koji nije imao protukandidata te je jednoglasno prihvaćen za predsjednika Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“, za zamjenika predsjednika predložen je i izabran Željo Dvekar, za tajnika Igor Tkalec i za blagajnika Dubravko Jurinić. Nakon toga uslijedila je točka predlaganja kandidata za Upravni odbor Udruge gdje se biralo 7 kandidata. Predloženi su i izabrani u Upravni odbor Udruge: Darko Duhović, Draženko Mikac, Tihomir Buden, Vladimir Miljenović, Damir Grabar, Stjepan Stovrag i Terezija Pavlic. U Nadzorni odbor Udruge izabrani su Stanko Šincek, Željko Dragašević i Nenad Čalušić a u Časni sud izabrani su Stevo Šimunović, Dražen Šantić i Igor Ciglar.  Nakon izbora tijela upravljanja Udruge, uslijedilo je čitanje plana rada Udruge za 2017. godinu kojega je predstavio predsjednik Udruge Robert Puja, i financijskog plana Udruge za 2017. godinu koje je Skupština jednoglasno prihvatila.

Po završetku skupštine nastavljeno je druženje uz prigodni domjenak.

Zahvaljujemo Općini Sračinec i načelniku Božidaru Novoselcu na tradicionalnom gostoprimstvu u Domu kulture u Sračincu, svim donatorima na donacijama i pomoći u organizaciji provedbe Skupštine, svim prijateljima iz udruga i gostima koji su uveličali Skupštinu a posebno ekipi iz UDVDR ogranak Varaždin koji su nam i ovaj puta pomogli i pripremili izvrstan gulaš, kao i prijateljima iz UBH Lepoglava na prekrasnom poklonu.