U SUHOVARIMA OBILJEŽENA DVADESET I ČETVRTA GODIŠNJICA POGIBELJI HRVATSKIH VITEZOVA, VARAŽDINSKIH PUMA

Svetom misom u crkvi Gospe od Zdravlja, komemoracijom, prisjećanjem na  poginule branitelje te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod velebnog spomen-obilježja u neposrednoj blizini mjesnog groblja i crkve obilježena je 24. godišnjica pogibije 11 hrvatskih bojovnika.

Pume su 3. i 5. ožujka 1993. izvele dva napada na selo Drače i pritom izgubile 11 pripadnika, dok je 21 bio ranjen.

Kroz brigadu Puma tijekom Domovinskog rata prošlo je 4.500 pripadnika, 90 ih je poginulo, jedan se još vodi kao nestali, 500 ih je ranjeno ili ozlijeđeno. Postrojba je u ratnom putu nanizala najvažnije i najsjajnije pobjede iz Domovinskog rata.

Vijence su položili i svijeće zapalili izaslanstva Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ i obitelji poginulih, UHDDR Poličnik, Općine Poličnik, MO Suhovare, Udruga 141. brigade Split, 7. Domobranska pukovnija, 84. gardijske bojne „Termiti“, mještani Suhovara i drugi.

Obilježavanje je nastavljeno prigodnim programom i domjenkom u Društvenom domu Suhovare, a izaslanstvo udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ posjetilo je i spomenike ostalih postrojbi koje su sudjelovale u akcijama u Zadarskom zaleđu.

Udruga veterana 7. GBR PUMA zahvaljuje općini Poličnik i UHDDR Poličnik na gostoprimstvu i na održavanju tradicije obilježavanja akcija koje su obilježile Domovinski rat.

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 42000 Varaždin

Predsjednik : 095 906 4824

Tajnik: 095 230 0652

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

radno vrijeme pon - pet 08 - 15 sati

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.