Realiziran projekt „Zajedno putevima istine“ 2017

  • Published in NOVOSTI

Realiziran projekt „Zajedno putevima istine“ 2017

Projekt promicanja vrijednosti Domovinskog rata pod nazivom -„Zajedno putevima istine“ projekt je udruge HVIDR-a Bjelovar i partnerskih udruga UDPNHBDR te Udruge veterana 7. gardijske brigade PUMA Klub BBŽ. Projekt se odvijao pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja i grada Bjelovara.

Realizacija projekta počela je 04. 08. 2017. godine kretanjem biciklista sudionika 13. po redu biciklističkog maratona povodom Dana pobjede, Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Biciklistički maraton ove godine vozilo je 11 maratonaca. Miroslav Dragašević (pokretač maratona), Dražen Pleško, Davor Popijać, Senad Begić, Dubravko Škreblin, Mladen Vrabec, Damir Žmarić, Darko Draganić, Damir Benkus, Juraj Segin i Ivica Gubo. Maratonce su pratilo Željko Dragašević predsjednik udruge HVIDR-a Bjelovar ujedno i voditelj projekta i Predrag Vuglić.

Bicikliste su uz članove obitelji ispratili kolege predstavnici braniteljskih udruga, udruga partnera, mediji i prijatelji te gradonačelnik grada Bjelovara Dario Hrebak sa svojim zamjenicima. Biciklistički maraton sveukupno je vožen 4 dana te je pređeno oko 700 kilometara uz stajanje na značajnijim mjestima za odavanje počasti poginulim braniteljima. Odredište maratona bio je grad Gospić i povratak u Bjelovar.

Drugi dio obuhvaćao je odlazak naših članova sa obiteljima i članova Udruge partnera, 05.08.2017. na prijevoj Ljubovo kod  Gospića gdje su se susreli sa biciklistima. Na Ljubovu su se  susreli i sa predstavnicima braniteljskih udruga Ličko-senjske županije: 118.brigade ZNG-a, 9.GBR, HVIDR-e i lokalne vlasti gospićkog područja,  gdje smo svi zajedno odali  počast, položiti vijenac i zapaliti svijeće ispred Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima gdje je održana komemoracija u čast 74 poginula hrvatska branitelja, ali i svih branitelja poginulih u Domovinskom ratu. Na prijevoju Ljubovo postavljeno je više spomen obilježja za poginule hrvatske branitelje. Nakon odavanja počasti, komemoracije i Svete mise za sve sudionike organizirano je zajedničko druženje i ručak. Po završetku druženja maratonci su otišli na odmor a ostali sudionici koji su došli iz Bjelovara autobusom otišli su u Karlobag i nakon toga na proslavu Oluje u Slunj.

Biciklistički maraton nastavljan je 06. 08. u jutarnjim satima iz Gospića do Karlovca te 07. 08. od Karlovca do Bjelovara. Bicikliste su u Bjelovaru dočekali predstavnici braniteljskih udruga, članovi obitelji  i zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić te su zajedno položili vijenac ispred spomenika svim poginulim braniteljima s Bjelovarskog područja.

HVIDR-a Bjelovar te partnerske udruge UDPNHBDR i udruga veterana 7. gardijske brigade PUMA Klub BBŽ ovim putem zahvaljuju svim sudionicima u projektu. Zahvaljujemo Ministarstvu hrvatskih branitelja i gradu Bjelovara na sufinanciranju projekta. HVIDR-i Čazma na gostoprimstvu te Koestlin Bjelovar i OMEGA IT na sponzorstvu.  Posebna zahvala udruzi veterana 9. gardijske brigade Vukovi i njihovom predsjedniku Milanu Franiću na gostoprimstvu i organizaciji smještaja u Gospiću te ugodnom druženju.

Projekt promicanja vrijednosti Domovinskog rata pod nazivom „Zajedno putovima istine“ kojim obilježavamo Dan pobjede, Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja biciklističkim maratonom nastavit će se i slijedeće godine uz nadamo se i veći broj sudionika.

 

Udruga HVIDR-a Bjelovar

UDPNHBDR BBŽ

Udruga veterana 7. gardijske brigade PUMA Klub BBŽ

 

 

 

 

 

 

 

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 42000 Varaždin

Predsjednik : 095 906 4824

Tajnik: 095 230 0652

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

radno vrijeme pon - pet 08 - 15 sati

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.