Održano četvrto izdanje streličarskog 3D turnira „Hrvatska Puma“

  • Published in NOVOSTI

Suradnjom Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ i Streličarskog kluba „Cekin“, u nedjelju 20. kolovoza 2017. godine organizirano je četvrto izadnje streličarskog 3D turnira „Hrvatska Puma“ u Možđencu kraj Novog Marofa.

 Streličarska 3D disciplina podrazumijeva simulaciju lova lukom i strijelom u kojoj natjecatelji gađaju makete životinja u pravoj veličini, boji i obliku. Mete su postavljene na različitim, za natjecatelje nepoznatim udaljenostima, maksimalna udaljenost mete je 45 metara, a natjecatelj mora sam procjeniti udaljenost nakon što zauzme označenu poziciju gađanja. Zbog takvih se uvjeta smatra najzahtjevnijom disciplinom u streličarskom sportu.

Također, samo postavljanje staze za takav turnir je zahtjevan posao u koji je potrebno uložiti puno pažnje, znanja, vremena i truda kako bi se omogućilo njegovo kvalitetno provođenje, za što su se pobrinuli organizatori iz Streličarskog kluba „Cekin“ i ekipa iz Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“.

 

Streličari su se natjecali u 4 stila – složeni luk, tradicionalni dugi luk, goli luk i instiktivni luk. Natjecanju je nazočilo 46 najboljih hrvatskih natjecatelja iz 16 klubova, a ovogodišnji turnir je ujedno bio i kontrolno natjecanje prije Svjetskog prvenstva u Fracuskoj.

 

Nakon što je natjecanje započelo i natjecatelji otišli na stazu, članovi Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ su zajedno sa svojim kolegama i ostalim zainteresiranima na terenu za zagrijavanje isprobavali vlastite vještine gađanja lukom i strijelom.

 

U konačnici, kao i svake godine do sada, natjecatelji i gosti izrazili su zadovoljstvo ovom sportskom manifestacijom te nadu da ista postane tradicionalna.

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 42000 Varaždin

Predsjednik : 095 906 4824

Tajnik: 095 230 0652

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

radno vrijeme pon - pet 08 - 15 sati

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.