„27 krunica za 27 godina“

  • Published in NOVOSTI

Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ i Moto klub 4. gardijska – Split organiziraju manifestaciju kojom se čuvaju vrijednosti Domovinskog rata i žrtva koju su podnijeli svi koji su ugradili živote u slobodu i neovisnost Republike Hrvatske.

 Aktivnostima koje obuhvaćaju povezivanje svih krajeva Domovine i to posjećivanjem mjesta koja su od izuzetne važnosti za Domovinski rat i noviju Hrvatsku povijest, širimo sve što su hrvatski branitelji i svi koji su podnijeli žrtvu ostavili u nasljeđe budućim naraštajima.

Polaganjem krunica na spomen obilježjima iz Domovinskog rata odaje se počast žrtvama i čuva dostojanstvo Domovinskog rata.

 Sama manifestacija provodi se od 20. do 28. travnja 2018. godine širom Hrvatske, a u sjeverozapadnoj Hrvatskoj krunica će se položiti u Varaždinu, Koprivnici i Bjelovaru, i to:

  • u Varaždinu će se krunica položiti na Križu zahvalnosti kod Crkve sv. Nikole uz molitvu krunice i paljenje svijeća u 16,30 sati 22. travnja 2018. godine
  • u Koprivnici će se krunica položiti na centralnom spomeniku Hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata uz molitvu krunice i paljenje svijeća u 18,00 sati 22. travnja 2018. godine
  • u Bjelovaru će se krunica položiti na centralnom spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima, uz molitvu krunice i paljenje svijeća u 11,00 sati 23. travnja 2018. godine

Krunice su za ovu prigodu izrađene i blagoslovljene u Svetištu Kraljice mira u Međugorju.

Ovim putem pozivamo građane i hrvatske branitelje da nam se pridruže, te zajedno s nama odaju počast svima koji su dali živote za Domovinu.

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 Varaždin

Tel : 042 230 065

Mob : 095 906 4824

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.