POVIJESNI POSTROJ 7. GARDIJSKE BRIGADE “PUMA” U LINZU

  • Published in NOVOSTI

Temeljem poziva 7. Dragonerske pukovnije ”Herzog von Lothringen und Bar – 1. Eskadron” iz Linza, Austrija na tradicionalnoj Proljetnoj paradi (Frühjarsparade) ove godine sudjelovale su četiri postrojbe iz Republike Hrvatske, od tog TRI iz Grada Varaždina: Udruga veterana 7. gardijska brigada Puma, 41. husarska graničarska pukovnija i Varaždinska građanska garda. Četvrta postrojba iz Republike Hrvatske bila je Karlovačka građanska garda, predvođena zapovjednikom i predsjednikom Saveza povijesnih postrojbi Hrvatske vojske. Posebno je važno napomenuti da su Pume i ovaj put opravdale svoj slogan: SEMPRE PRIMUS. Naime, po prvi puta je jedna postrojba proistekla iz Domovinskog rata sudjelovala na jednom ovako velikom međunarodnom susretu. Dugogodišnja suradnja između Varaždinske građanske garde i 7. Dragonerske pukovnije okrunjena je i poveznicom u broju “7”. Tako su se Pume našle među stotinjak povijesnih postrojbi iz gotovo cijele Europe: Njemačke, Austrije, Švedske, Slovačke, Italije, Francuske, Mađarske, Poljske, Slovenije,  Hrvatske…

Hrvatske postrojbe sudjelovale su u veličanstvenom mimohodu ulicama grada Linza, od Trga Martina Luthera pa do svečanog postrojavanja na Hauptplazu i mise na otvorenom u kojoj je aktivno ućešće imao i zamjenik zapovjednika Varaždinske građanske garde zastavnik Darko Detelj.

Ovim putem zahvaljujemo se domaćinu 7. Dragonerskoj pukovniji na pozivu i gostoprimstvu, Ministarstvu hrvatskih branitelja na podršci te povijesnim postrojbama iz Republike Hrvatske na ugodnom druženju.

 

 

PODACI O UDRUZI

Udruga veterana 7. Gardijska brigada PUMA

Harambašićeva 34 Varaždin

Tel : 042 230 065

Mob : 095 906 4824

administrativni tajnik 095 230 0650

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.