OBILJEŽENA 32. OBLJETNICA DANA HRVATSKE VOJSKE I DANA HRVATSKE KOPNENE VOJSKE

Predstavnici Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“  prisustvovali su zajedno sa ostalim udrugama gardijskih postrojbi u nedjelju 28. svibnja 2023. godine svečanom obilježavanju Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske u Zagrebu.

Program je započeo svečanom akademijom u Velikoj dvorani Doma HV" Zvonimir" na kojoj su sudjelovali premijer Andrej Plenković, potpredsjednici Vlade, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te ministar obrane Mario Banožić, načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj sa suradnicima te drugi visoki državni i vojni dužnosnici.

U okviru svečanosti najzaslužnijim pripadnicima Hrvatske vojske uručena su odlikovanja, medalje, promaknuća, pohvale i nagrade, te prijelazni pehar i nagrade pobjednicima natjecanja “Memorijal Davor Jović – Prvi za Hrvatsku 2023.” satniku Ivanu Gerenčiru i vojnikinji Lei Biloglav iz GOMBR-e.

Obilježavanje je nastavljeno svetom misom u crkvi „Sveta Mati Slobode“ na zagrebačkom Jarunu koju je predvodio vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan.

U koncelebraciji s biskupom bili su generalni vikar don Marko Medo, biskupski vikar za pastoral MORH-a don Slavko Rajič, biskupski vikar za pastoral MUP-a vlč. Frano Musić i vojni kapelan don Danko Bizjak.

Nadalje, svečanost obilježavanja nastavljena je na zagrebačkom Jarunu uz izložbu vojne opreme i oružja, pokazne vježbe te letački program akrobatske grupe Krila Oluje i prelet aviona MiG-21.

Ovim putem zahvaljujemo se Ministarstvu obrane na pozivu i gostoprimstvu te još jednom svim pripadnicama i pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske  čestitamo Dan Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske.

Semper primus

• A1